x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Jurnalist arestat pentru că a ajutat un fan să intre în vestiarul Angliei

Jurnalist arestat pentru că a ajutat un fan să intre în vestiarul Angliei

29 Iun 2010   •   00:00
Jurnalist arestat pentru că a ajutat un fan să intre în vestiarul Angliei
Sursa foto: /Reuters

Un jurnalist britanic a fost arestat, luni, fiind bănuit că a ajutat un suporter să intre în vestiarul Angliei la Cupa Mondială din Africa de Sud, în 18 iunie, după meciul cu Algeria (scor 0-0), a anunţat, marţi, şeful poliţiei sud-africaine, Bheki Cele, citat de AFP.

"Poliţia crede că incidentul a fost orchestrat cu ajutorul mai multor persoane. Motivul a fost acela de a oferi o imagine proastă securităţii de la Cupa Mondială şi, probabil, de a profita de pe urma acestui fapt. Luni seara, Simon Wright, un jurnalist britanic de la Sunday Mirror, a fost arestat. Este acuzat de obstrucţionarea justiţiei, dar şi pentru că a rezervat o cameră, într-un hotel de lux, pentru suporterul care a pătruns în vestiar, Pavlos Joseph, oferind date false", a spus Cele, în cadrul unei conferinţe de presă, la Pretoria, explicând că presupunerile se bazează, în special, pe înregistrările camerelor de luat vederi.

Suporterul care a intrat în vestiarul naţionalei Angliei, Pavlos Joseph, a fost arestat, la 20 iunie, pentru "încălcarea proprietăţii" şi eliberat după ce a plătit o cauţiune de 55 de euro. El a declarat pentru publicaţia Sunday Mirror că a ajuns la vestiare în timp ce căuta toaleta, la stadionul din Cape Town, unde a jucat Anglia.

După incidentul respectiv, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Federaţia Engleză (FA) au criticat măsurile de securitate, acestea fiind apoi întărite pe cele zece stadioane ale turneului final.

×
Subiecte în articol: cm2010