x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Juventus cere UEFA excluderea Inter Milano din Liga Campionilor

Juventus cere UEFA excluderea Inter Milano din Liga Campionilor

12 Sep 2011   •   09:26
Juventus cere UEFA excluderea Inter Milano din Liga Campionilor

Gruparea Juventus Torino a cerut ca UEFA sa analizeze atribuirea titlului de campioana a Italiei in 2006 echipei Internazionale Milano, in plin scandal Calciopoli, clubul torinez fiind nemultumit de deciziile federatiei italiene, a declarat presedintele Andrea Agnelli, informeaza AFP.

"Am cerut UEFA sa verifice" daca situatia echipei Inter a fost clara, a spus Agnelli in cadrul unei emisiuni la postul Rai Uno.

Andrea Agnelli a confirmat astfel o informatie din Gazzetta dello Sport, cotidian care a notat ca Juventus a solicitat UEFA sa excluda formatia Inter din Liga Campionilor, in baza articolului 2.05 al regulamentului competitional, ce prevede excluderea unui club pentru "implicare directa sau indirecta" in nereguli in sport.

"Situatia s-a interpretat prost. Daca in locul Inter ar fi fost Chievo, aceasta echipa ar fi fost vizata astazi", a afirmat presedintele clubului Juventus Torino.

Juventus ar fi dorit ca si Internazionale Milano sa fie sanctionata pentru implicarea in Calciopoli, in baza unor noi interceptari ale unor convorbiri telefonice care insa nu au dus la schimbarea deciziilor din 2006.

"Pe teren, noi am castigat 29 Scudetti, suntem constienti de asta", a adaugat Agnelli.

Juventus Torino a castigat pe teren titlul national in 2006, insa acesta i-a fost retras, la fel ca si cel din 2005, dupa ce gruparea a fost retrogradata in Serie B, pentru rolul in scandalul Calciopoli. Titlul i-a fost atribuit gruparii Internazionale Milano. Tot atunci, echipele AC Milan, Lazio, Fiorentina si Reggina au fost penalizate.

Juventus a cerut FIGC sa analizeze din nou cazul, iar Consiliul Federal al forului italian a decis, in 18 iulie, ca titlul din 2006 sa ramana in palmaresul clubului la care este legitimat fundasul Cristian Chivu.

×