x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Juventus învinge cu 1-0 pe Fiorentina, cu un gol marcat cu capul de Rabiot

Juventus învinge cu 1-0 pe Fiorentina, cu un gol marcat cu capul de Rabiot

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   22:57
Juventus învinge cu 1-0 pe Fiorentina, cu un gol marcat cu capul de Rabiot
Sursa foto: Hepta

Un gol marcat în prima repriză de mijlocașul Adrien Rabiot i-a adus lui Juventus o victorie pe teren propriu cu 1-0 în fața Fiorentinei, duminică, în Serie A, prelungind la cinci seria de meciuri fără victorie a oaspeților.

Juventus, care nu a primit gol în 14 meciuri din acest sezon, de mai multe ori decât în întreaga campanie 2021-22, a urcat trei locuri în Serie A, ajungând pe locul nouă, cu 29 de puncte, după 22 de meciuri. Torinezii se află la un punct în spatele lui Udinese și Torino ocupantele locurilor șapte și opt.

Juve a avut o șansă bună de a prelua conducerea în minutul 12, când o centrare a lui Angel Di Maria a ricoșat dintr-un fundaș al Fiorentinei și a ajuns la Filip Kostic în interiorul careului, dar acesta a șutat puțin pe lângă poartă, dintr-un unghi închis.

Fundașul sârb ar fi putut să o aducă din nou pe Juventus în avantaj, dar șutul său a fost reținut de portarul Pietro Terracciano.

Rabiot a adus gazdele în avantaj în minutul 34, cu o lovitură de cap din apropiere, după o centrare a lui Di Maria. Terracciano a respins inițial mingea, dar tehnologia video a dovedit că aceasta a trecut în poartă.

Atacantul lui Juve, Dusan Vlahovic, a marcat pentru 2-0, în minutul 59, când l-a lobat pe portar, dar ceea ce ar fi fost primul său gol împotriva fostului său club a fost anulat de VAR, din cauza unui offside în faza de construcție.

Rezerva Moise Kean a avut două ocazii bune pentru Juventus, după ce a intrat în locul lui Vlahovic, dar primul său șut a fost respins de Terracciano, iar celălalt a fost în afara porții.

De cealaltă parte, o altă rezervă, Gaetano Castrovilli, a readus speranțele pentru Fiorentina, când șutul său puternic pe jos a trecut pe lângă portarul Wojciech Szczesny, dar VAR a anulat reușita pentru offside.

Juventus, care primește joi pe Nantes în Europa League, se deplasează la Spezia pe 19 februarie în Serie A. Fiorentina, care a coborât pe locul 14 cu 24 de puncte, primește în aceeași zi pe Empoli, locul 12.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: juventus fiorentina Adrien Rabiot