x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liga Campionilor. Real Madrid, calificare SPECTACULOASA in semifinale

Liga Campionilor. Real Madrid, calificare SPECTACULOASA in semifinale

13 Apr 2016   •   09:13
Liga Campionilor. Real Madrid, calificare SPECTACULOASA in semifinale

Real Madrid s-a calificat spectaculos în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după ce a învins formația germană VfL Wolfsburg cu scorul de 3-0 (2-0), prin hat-trick-ul lui Cristiano Ronaldo, pe ''Santiago Bernabeu'', în manșa secundă a sferturilor de finală.

Real Madrid a reușit o remarcabilă ''remontada'' după catastrofa din tur (0-2) și s-a calificat pentru a șasea oară consecutiv în penultimul act al competiției.

Eroul serii a fost Cristiano Ronaldo, care a reușit o triplă de senzație (16, 17, 77).

Cum era de așteptat, echipa lui Zidane s-a năpustit către poarta oaspeților de la fluierul de start, iar prima ocazie mare a venit în minutul 6, când mingea trimisă de Ramos a căzut pe bara transversală.

Madrilenii au avut o perioadă de excepție după primul sfert de oră, Ronaldo reușind ''dubla'' în doar două minute (16, 17), marcând prima oară simplu, după o centrare deviată a lui Dani Carvajal, iar apoi cu capul din cornerul executat de Kroos.

''Lupii'', văzându-i avantajul de pe teren propriu anulat, au ieșit la joc și au avut o primă situație notabilă (23), dar Navas a fost la post la centrarea lui Draxler. Luiz Gustavo (27) l-a pus și el la încercare pe Navas cu un șut de la 25 de metri.

Portarul elvețian Benaglio a fost vigilent la șutul lui Benzema la colțul scurt (29).

Wolfsburg a suferit o lovitură grea în min. 32, când starul său Draxler a ieșit accidentat. Peste două minute, Luiz Gustavo (34) l-a întrebuințat pe Navas cu un șut.

Ultima fază periculoasă a primei reprize a fost finalizată de Bale (37) cu o lovitură de cap peste transversală.

În repriza secundă, după un prim sfert de oră mai liniștit, Real a apăsat pe accelerație, iar Benaglio (60) a salvat in extremis autogolul, la mingea deviată de Guilavogui. Benaglio a agățat mingea în min. 66, după ce Ramos a trimis balonul în bară. Goalkeeperul nu a mai putut face nimic în minutul 77, când Ronaldo a executat perfect o lovitură liberă, strecurând mingea printre Naldo și Josuha Guilavogui, aflați în zid. Ronaldo a ajuns la 16 goluri marcate în zece meciuri în actuala ediției de Champions League, precum și la al cincilea hat-trick în competiție.

Wolfsburg s-a aruncat în atac în căutarea golului izbăvitor, iar Real a fost aproape de a profita de apărarea rarefiată a oaspeților, însă Benaglio a făcut minuni la mingile trimise de Benzema (81), Jesé (86) și Bale (90).

Real Madrid — VfL Wolfsburg 3-0 (2-0)
A marcat: Cristiano Ronaldo (16, 17, 77).
Madrid, stadion ''Santiago Bernabeu'': 80.000 spectatori
Liga Campionilor — sferturi de finală (retur)
În tur: 0-2

Au evoluat echipele:
Real Madrid: Keylor Navas — Daniel Carvajal, Sergio Ramos (căpitan), Pepe, Marcelo — Luka Modric (Raphael Varane, 90+1), Casemiro, Toni Kroos — Gareth Bale, Karim Benzema (Jese Rodriguez, 84), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.
Rezerve neutilizate: Francisco Casilla — James Rodriguez, Lucas Vazquez, Isco, Danilo.
Wolfsburg: Diego Benaglio (căpitan) — Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodriguez — Joshua Guilavogui (Bas Dost, 80), Luiz Gustavo — Bruno Henrique (Daniel Caligiuri, 73), Maximilian Arnold, Julian Draxler (Max Kruse, 32) — Andre Schuerrle. Antrenor: Dieter Hecking.
Rezerve neutilizate: Koen Casteels — Marcel Schaefer, Christian Traesch, Robin Knoche.

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)
Cartonașe galbene: Arnold (45+2), Luiz Gustavo (76), Ronaldo (80), Dante (85), Vieirinha (90+1).

 

Agerpres

×
Subiecte în articol: real madrid