x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi va primi Balonul de Aur pentru a opta oară

Lionel Messi va primi Balonul de Aur pentru a opta oară

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   20:00
Lionel Messi va primi Balonul de Aur pentru a opta oară
Sursa foto: Hepta

Starul argentinian Lionel Messi va primi pentru a opta oară în cariera sa trofeul Balonul de Aur, cu ocazia galei organizate la sfârşitul acestei luni de revista France Football, anunţă cotidianul spaniol Sport.

Messi (35 de ani) va fi recompensat pentru succesul înregistrat cu naţionala ţării sale la Cupa Mondială 2022 din Qatar, unde Argentina a devenit campioană a lumii pentru a treia oară în istoria sa, conform publicaţiei citate.

Argentinianul, care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la FC Barcelona, joacă în prezent la echipa americană Inter Miami. El a mai cucerit anterior trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al planetei în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021, fiind urmat în palmares de portughezul Cristiano Ronaldo, care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).

Anul trecut, Balonul de Aur a revenit atacantului francez Karim Benzema, fostul căpitan al echipei Real Madrid, care evoluează în prezent în Arabia Saudită, la Al-Ittihad.

Lionel Messi este primul jucător angajat la un club din afara Europei care intră în posesia prestigiosului trofeu.

La categoria feminină, Balonul de Aur va reveni în acest an spaniolei Aitana Bonmati, câştigătoarea Ligii Campionilor cu FC Barcelona şi campioană mondială cu selecţionata ţării sale, precizează Sport.

Cea de-a 67-a ediţie a galei premiilor Balonul de Aur va avea loc în data de 30 octombrie la Teatrul Chatelet din Paris.

×
Subiecte în articol: Lionel Messi balonul de aur