x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liţă Dumitru a evoluat împotriva marelui Johan Cruyff: "Absolut fabulos fotbalist!"

Liţă Dumitru a evoluat împotriva marelui Johan Cruyff: "Absolut fabulos fotbalist!"

24 Mar 2016   •   15:00
 Liţă Dumitru a evoluat împotriva marelui Johan Cruyff: "Absolut fabulos fotbalist!"

Liţă răspunde în detaliu atunci cînd e întrebat care a fost cel mai mare fotbalist împotriva căruia a evoluat. "Nu e nici Pele, nici Uwe Seeler, nici Bobby Charlton. E Johan Cruyff! E absolut incredibil ce am văzut la acest jucător. În 1970, la amicalul Olanda - România 2-0, în prima repriză nu numai că nu i-am luat niciodată mingea, dar nu am reuşit să-l ating.

Citeste si Marele fotbalist Johan Cruyff a murit

Din 30 de dueluri, de 30 de ori m-a depăşit fără să-mi dau seama cum! Era strălucitor, m-a năucit în acel meci, la pauză îmi venea să mă las de fotbal. După cîţiva ani, cînd eram la Steaua, picasem cu Barcelona. Prima manşă la ei. Intră nea Imi Ienei în vestiar şi zice: «Dumitru îl marchează pe Cruyff!».

Ştiam 3 procedee diferite de alunecări, le-am încercat pe toate, iarăşi n-am văzut mingea, dar o fază m-a marcat. Cruyff era la minge, în tuşă, fix la mijlocul terenului. Fundaşul dreapta, Anghelini, a venit în alunecare, Troi, care juca extremă dreapta, a venit şi el în alunecare. Nu doar că n-au luat mingea, dar cînd s-au ridicat de la pămînt, Cruyff era deja lîngă careu, centra. Absolut fabulos fotbalist!".

Sursa: gsp.ro

×