x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Liverpool, calificată în sferturile Ligii Campionilor 

Liverpool, calificată în sferturile Ligii Campionilor 

09 Mar 2022   •   10:50
Liverpool, calificată în sferturile Ligii Campionilor 

Liverpool s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu o victorie cu 2-1 la general în fața lui Inter Milano, după ce a suferit o înfrângere cu 1-0 în fața italienilor, în returul de pe Anfield. Italienii au jucat ultima jumătate de oră în inferioritate numerică.

După o primă repriză timidă, un șut superb la vinclu al lui Lautaro Martinez, a adus-o pe Inter în avantaj, în minutul 62.

Dar tocmai când păreau capabili să producă o surpriză, vizitatorii au rămas cu un om în minus, Alexis Sanchez fiind eliminat pentru al doilea cartonaș galben, după ce l-a faultat neglijent pe mijlocașul lui Liverpool, Fabinho.

Eliminarea a temperat elanul lui Inter, iar Liverpool nu a mai ajuns în pericol de a mai primi gol.

"Golul lui Lautaro a lovit-o pe Liverpool, dar eliminarea lui Sanchez a influențat ultima jumătate de oră de joc", a declarat cu regret antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi, la conferința de presă.

"O victorie pe Anfield este frumoasă, dar este inutilă pentru calificare", a adăugat el.

După înfrângerea cu 2-0 de pe San Siro, Inter-ul lui Inzaghi a venit pe Anfield știind că trebuie să găsească echilibrul perfect între siguranță defensivă și finalizare precisă.

Cu toate acestea, echipa gazdă a fost cea care a fost cea mai aproape de a prelua conducerea în prima repriză, Joel Matip trimițând cu capul în bară, după care Virgil van Dijk a reluat cu capul pe lângă poartă după un corner al lui Trent Alexander Arnold.

Hakan Calhanoglu l-a pus la încercare pe portarul lui Liverpool, Alisson Becker, în minutul 42, iar puțin înainte de pauză, Trent Alexander-Arnold, care a găsit spațiu pe dreapta, a trimis un șut de puțin pe lângă poartă.

Liverpool a lovit din nou bara după revenirea de la vestiare, prin egipteanul Mohamed Salah.

Meciul a prins cu adevărat viață când Martinez, după ce tocmai irosise o ocazie bună, a preluat mingea și a intrat în careu de unde a șutat imparabil.

A urmat eliminarea lui Sanchez și încă o bară a lui Salah, partida încheindu-se cu înfrângerea oamenilor lui Klopp, care au obținut totuși calificarea.

Deși înfrângerea a pus capăt unei serii de șapte victorii consecutive în Liga Campionilor, Liverpool și-a atins obiectivul de a ajunge în optimi pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane.

"Arta fotbalului este să pierzi meciurile potrivite. Încă urăsc acest lucru, dar dacă exista vreun meci pe care ne puteam permite să-l pierdem, acela era cel din această seară", a declarat Klopp.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: FC Liverpool