x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international LiveSCORE Finala Europa League: FC Porto - Sporting Braga (21:45).

LiveSCORE Finala Europa League: FC Porto - Sporting Braga (21:45).

18 Mai 2011   •   12:06
LiveSCORE Finala Europa League: FC Porto - Sporting Braga (21:45).

Orasul Dublin gazduieste in aceasta seara, de la ora 21:45, prima finala 100% portugheza din istorie. FC Porto si Sporting Braga se bat pentru trofeul Europa League, intr-o partida in care 'dra­go­nii' lui Andre Villas Boas sunt fa­vo­riti incontestabili in fata adversarilor pe care i-au invins in ambele intalniri din campionat.

FC Porto a cu­cerit al 25-lea titlu national, fiind sin­gura campioana neinvinsa din Eu­ro­pa. In schimb, Braga a incheiat se­zo­nul abia pe locul 4. Mai mult, intre ce­le doua rivale s-a inregistrat o dife­ren­ta uriasa: 38 de puncte. Si la nivel eu­ro­pean, deosebirile sunt evidente.

Porto a cucerit doua trofee in ultimii opt ani, Cupa UEFA in 2003 si Liga Campionilor in 2004, ambele sub co­man­da lui Jose Mourinho, in timp ce Bra­ga e la prima finala din istorie.

Cristi Sapunaru, care este anuntat titular pe 'Aviva Arena', va bifa al 11-lea meci in actuala editie de Europa League si poate deveni al treilea fotbalist roman care ar cuceri un trofeu european in ultimele trei seuoane. In 2009, Sahtiorul lui Mircea Lucescu si Razvan Rat au cucerit ultima editie a Cupei UEFA, iar anul urmator a venit succesul lui Cristi Chivu cu Inter in finala Champions League. Daca Porto va triumfa, fundasul tricolor isi va trece in palmares al saptelea trofeu cu "dragonii", dupa cele doua titluri de campion al Portugaliei, doua Cupe si doua Supercupe obtinute in doua sezoane si jumatate.

Drumul spre Dublin

Considerat noul Mourinho, an­tre­­­­no­rul Andre Villas Boas, in varsta de 33 de ani, poate deveni cel mai ta­n­ar tehnician care cucereste un trofeu european. Sub comanda sa, FC Porto a castigat grupa L
a Europa Lea­gue, fara sa inregis­treze vreo in­fran­­gere. In faza eliminatorie, 'dra­gonii' le-au scos din joc pe Sevilla, TSKA Moscova, Spartak Moscova si Villarreal. La randul sau, Braga s-a clasat pe locul al treilea in grupa H a Ligii Campionilor, dupa Sahtior Do­netk si Arsenal. Calificata in 'pri­ma­­­­vara' Europa League, echipa lui Do­­­mingos a trecut pe rand de Lech Poz­nan, Liverpool, Dinamo Kiev si Ben­fica Lisabona.

Echipe probabile

Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Pereira - Guarin, Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela. Antrenor: Andre Villas-Boas.

Braga: Artur Moraes - Miguel Garcia, A. Rodriguez, Paulao, Silvio - Alan, Vandinho, Custodio, Hugo Viana - Lima, Ze Meyong. Antrenor: Domingues Paciencia.

Arbitru: Carlos Velasco Carballo

Asistenti: Roberto Alonso Fernandez, Jesus Calvo Guadamuro

Asistenti suplimentari: Carlos Clos Gomez, Antonio Rubinos Perez (toti din Spania)

×