x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi este sigur de câştigarea pentru a patra oară a Gheatei de Aur

Messi este sigur de câştigarea pentru a patra oară a Gheatei de Aur

22 Mai 2017   •   17:53
Messi este sigur de câştigarea pentru a patra oară a Gheatei de Aur
Sursa foto: Leandro Neumann Ciuffo/commons.wikimedia.org

Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei spaniole FC Barcelona, este sigur de câştigarea pentru a patra oară în cariera sa a trofeului Gheata de Aur, rezervat celui mai bun marcator din fotbalul european, anunţă presa internaţională. 

Messi a înscris în acest sezon 37 de goluri în campionat pentru FC Barcelona şi conduce în clasamentul pentru acest trofeu, cu 74 de puncte, câte două pentru fiecare gol marcat, el nemaiputând fi ajuns de urmăritorii săi. Pe locul 2 în acest clasament este Bas Dost, atacantul olandez al lui Sporting Lisabona, cu 68 de puncte (32 de goluri). Al treilea a încheiat atacantul gabonez al Borussiei Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, cu 62 de puncte (31 de goluri). 

La fel ca Messi, Dost şi Aubameyang sunt de la echipe care în acest sezon nu mai au de jucat în campionat.

Pe locul 4 este polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), cu 60 de puncte (30 de goluri). Poziţia a cincea este împărţită de uruguayanul Luis Suarez (Barcelona) şi englezul Harry Kane (Tottenham), cu câte 58 de puncte (29 de goluri). 

Clasamentul ar putea evolua puţin după ultima etapă din campionatul Italiei, singura mare competiţie care nu s-a încheiat. Bosniacul Edin Dzeko, de la AS Roma, acum pe locul 6 cu 28 de goluri, mai are un meci duminică, împotriva echipei Genoa. La fel, belgianul Dries Mertens, aflat pe locul 8, cu 27 de goluri, înaintea meciului din aceeaşi zi cu Sampdoria. 

Uruguayanul Edison Cavani (PSG), autor a 35 de goluri, figurează doar pe locul 9, deoarece campionatul Franţei beneficiază doar de un coeficient de 1,5, faţă de 2, cât au cele mai importante campionate din Europa. 

Cu a patra Gheată de Aur, Messi îl egalează pe marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Ronaldo este acum pe locul 10, cu 50 de puncte (25 de goluri), la egalitate cu Andrea Belotti (Italia/Torino), Anthony Modeste (Franţa/FC Koln) şi Romelu Lukaku (Belgia/Everton). 

Messi îi urmează coechipierului său, uruguayanul Luiz Suarez, autor a 40 de goluri în sezonul trecut. Argentinianul a mai obţinut Gheata de Aur în 2010 (34 de goluri), 2012 (50 de goluri) şi 2013 (46 de goluri). 
Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: messi gheata de aur