x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lionel Messi câștigă pe Instagram cu 200 de milioane de dolari mai mult decât rivalii din MLS

Lionel Messi câștigă pe Instagram cu 200 de milioane de dolari mai mult decât rivalii din MLS

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   23:00
Lionel Messi câștigă pe Instagram cu 200 de milioane de dolari mai mult decât rivalii din MLS
Sursa foto: Hepta

Lionel Messi, superstarul de la Inter Miami îl depășește cu 200 de milioane de dolari în câștiguri pe atacantul Javier 'Chicharito' Hernandez de la LA Galaxy, într-un top al câștigurilor realizate din postările sponsorizate de pe Instagram, relatează Goal.

Vedeta argentiniană furnizează acum cel mai bine plătit spectacol din fotbalul american, după ce septuplul câștigător al Balonului de Aur s-a transferat Inter Miami. El a ajutat la creșterea profilului fotbalului intern în America, oaspeții de primă mână venind în număr mare pentru a-l vedea în acțiune, în timp ce prețul biletelor crește de fiecare dată când intră pe teren.

Messi este o adevărată unealtă de marketing, iar el profită din plin de acest lucru pe rețelele de socializare.

Un studiu realizat de de o casă de pariuri a dezvăluit că argentinianul obține în medie 4,9 milioane de dolari pentru fiecare postare sponsorizată pe Instagram. Asta înseamnă că el va câștiga 206,6 milioane de dolari în anul calendaristic 2023.

Pentru a pune aceste cifre în context, atacantul Chicharito de la LA Galaxy se află pe locul al doilea pe lista de câștiguri pe Instagram din MLS, dar internaționalul mexican primește 62.500 de dolari pe postare și puțin peste 1 milion de dolari în total. Lorenzo Insigne ocupă locul al treilea cu 22.450 de dolari și, respectiv, 134.700 pe an.

Messi are 485 de milioane de urmăritori pe Instagram și câștigă mai mult pe postare decât alte figuri importante din sportul american. Superstarul NBA LeBron James primește 1,6 milioane de dolari pentru fiecare postare sponsorizată, în timp ce legenda NFL, Tom Brady, primește 147.000 de dolari.

Șeful lui Messi din Florida - coproprietarul lui Inter Miami, David Beckham - obține o medie de 841.000 de dolari din activitatea sa pe rețelele de socializare, simbolul lui Manchester United și al Angliei urmând a încasa 15,1 milioane de dolari de pe Instagram în 2023.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi mls instagram