x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mesut Ozil se retrage din fotbal

Mesut Ozil se retrage din fotbal

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2023   •   14:20
Mesut Ozil se retrage din fotbal
Sursa foto: Hepta

Fostul star al lui Arsenal și al Germaniei, Mesut Ozil, a decis să se retragă din fotbal cu efect imediat, după ce contractul său cu Basaksehir a fost reziliat. Ozil le-ar fi spus colegilor de echipă că renunță, relatează Goal. Mijlocașul a jucat în doar patru meciuri din Super Lig.

În ciuda faptului că a jucat 45 de minute în înfrângerea echipei sale cu 1-0 în fața lui Kayserispor, joi, Ozil nu s-a antrenat vineri cu restul echipei, potrivit jurnalistului Yakup Cınar. El și-a informat acum coechipierii că a decis să pună capăt carierei sale.

Basaksehir urmează să rezilieze contractul mijlocașului ofensiv, permițându-i acestuia să își încheie imediat cariera. Ozil a jucat doar de patru ori în Super Lig din Turcia în acest an, după ce s-a confruntat cu accidentări de-a lungul sezonului.

Ozil, în vârstă de 34 de ani, și-a început cariera profesionistă în Germania la Schalke înainte de a se alătura rivalilor din Bundesliga, Werder Bremen. După doi ani acolo, Real Madrid l-a luat și a ajuns în La Liga și în Copa del Rey înainte ca Arsenal să-l cumpere pentru 43 de milioane de lire sterline în 2013.

Internaționalul german a petrecut șapte ani și jumătate în nordul Londrei și a avut peste 250 de apariții, câștigând de trei ori Cupa Angliei. Ultimii săi ani la Arsenal au fost plini de tensiuni și controverse, ceea ce a dus la un transfer gratuit la Fenerbahce. Totuși, perioada petrecută în Turcia nu a decurs bine, deoarece a fost în cele din urmă suspendat de club și a plecat la Basaksehir.

Cariera sa la echipa națională a Germaniei a fost, de asemenea, plină de suișuri și coborâșuri. A marcat de 23 de ori în cele 96 de apariții pentru Die Mannschaft și a jucat un rol cheie în succesul de la Cupa Mondială din 2014, dar s-a retras patru ani mai târziu și a acuzat Federația Germană de Fotbal de lipsă de respect.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mesut ozil retragere fotbal