x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Minifotbal: România a cucerit al şaselea titlu european

Minifotbal: România a cucerit al şaselea titlu european

26 Sep 2015   •   22:57
Minifotbal: România a cucerit al şaselea titlu european
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images

Naţionala de minifotbal a României a cucerit, sâmbătă, al şaselea său titlu consecutiv de campioană europeană, după ce a învins Croaţia cu scorul de 5-1 (2-0), în finala miniEURO 2015 de la Vrsar (Croaţia).  

Echipa antrenată de Dan Cojocaru s-a impus prin golurile marcate de Adrian Călugăreanu (1), Mircea Popa (14, 30), Gabriel Tănase (32) și Radu Burciu (34), respectiv Tin Prpic (33). Ultimele două goluri ale tricolorilor au venit după ce croații și-au scos portarul și au introdus un jucător de câmp. Portarul Bogdan Rădulescu a fost unul dintre artizanii succesului României la competiția din Croația.

Jucătorii români au fost premiați de către Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, dar și al Federației Europene de Minifotbal.

Bosniacul Marko Vujica a primit trofeul de golgheter al competiției, în vreme ce croatul Zoran Lukavecki a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

România a jucat șapte partide la Vrsar, înregistrând rezultatele: 1-0 cu Scoția, 2-0 cu Serbia și 3-0 cu Bulgaria, în grupă, 2-0 cu Israel în optimi, 4-1 cu Slovenia în sferturi, 1-1 (2-1 la loviturile de departajare) cu Cehia în semifinale, 5-1 cu Croația în finală, ultimele trei partide având loc sâmbătă.

România a câștigat toate cele șase ediții de până acum ale Campionatului European de minifotbal: 2010 — în Slovacia, 2011 — în România, 2012 — în Republica Moldova, 2013 — în Grecia, 2014 — în Muntenegru, 2015 — în Croația. România a mai învins Croația în finala ediției din 2013, cu 2-0.

Lotul echipei României pentru miniEURO 2015 a fost format din Bogdănel Rădulescu, Vlad Ghețe, Robert Jigum — portari, Bogdănel Moiși, Costin Pușcă, Mircea Popa, Ionuț Marian, Sebastian Vasile, Stelian Slabu, Nicolae Constândana — fundași, Ciprian Bucovanu, Ciprian Ursu, Cristian Iordan, Florin Sabou, Gabriel Tănase, Radu Burciu, Răzvan Radu — mijlocași, Ciprian Brighiu, Adrian Călugăreanu, Cosmin Gabriel Crăciun — atacanți.

×