x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ministrul francez de Externe pledează pentru amânarea alegerilor de la FIFA

Ministrul francez de Externe pledează pentru amânarea alegerilor de la FIFA

28 Mai 2015   •   14:32
Ministrul francez de Externe pledează pentru amânarea alegerilor de la FIFA

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a pledat joi în favoarea amânării alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), prevăzute vineri, după scandalul declanşat de arestarea unor responsabili suspectaţi de corupţie, informează AFP.

"Sunt mulţi ani de când există acuzaţii de corupţie în acest mediu. Raţiunea ar fi (...) să se aştepte puţin, să se vadă ce este întemeiat, neîntemeiat, şi după aceea instanţele se vor pronunţa. Altfel va rezulta o imagine şi mai dezastruoasă a acestui ansamblu", a declarat Fabius la postul de radio France Inter.

"Trebuie să aştepte puţin, spun asta cu titlu personal, dar mi se pare de bun-simţ", a adăugat ministrul când a fost întrebat dacă susţine poziţia UEFA, care doreşte amânarea alegerii.

Elveţianul Joseph Blatter, preşedinte al FIFA din 1998 şi mare favorit, încearcă, la 79 de ani, să obţină al cincilea mandat la alegerile de vineri. El are un singur adversar, prinţul iordanian Ali bin Hussein.

Ministerul american al Justiţiei a anunţat miercuri inculparea pentru corupţie a nouă foşti sau actuali oficiali FIFA şi a cinci parteneri ai instanţei mondiale a fotbalului.

×
Subiecte în articol: fifa sepp blatter coruptie