x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Miracolul continuă: Mihai Neşu se deplasează într-un scaun cu rotile!

Miracolul continuă: Mihai Neşu se deplasează într-un scaun cu rotile!

28 Iun 2011   •   06:11
Miracolul continuă: Mihai Neşu se deplasează într-un scaun cu rotile!

La mai bine de o luna si jumatate de la nefericitul accident suferit la antrenament, in urma caruia a ramas paralizat, Mihaita Nesu a fost vizitat la spital de mai multi colegi si oficiali de la FC Utrecht. Acestia au avut placuta surpriza sa il gaseasca pe "Bichon" intr-un scaun cu rotile!

Mihai Nesu a inceput in urma cu circa doua saptamani recuperarea la centrul de reabilitare din Utrecht, dupa fractura cervicala suferita, pe 10 mai, la un antrenament al echipei sale.

Dupa ce pana acum doar parintii si sotia fotbalistului au avut voie sa-l viziteze, medicii le-a permis sa-l vada pe Mihai si colegilor sai de la Utrecht, scrie realitatea.net. Acestia au facut parte dintr-o delegatie condusa de actionarul majoritar Frans van Suemeren, presedintele Jan Willem van Dop si directorul tehnic Foeke Booy.

Potrivit presei olandeze, colegii si oficialii de la Utrecht l-au gasit pe Nesu cu un moral ridicat, bucuros de fiecare mic progres inregistrat in procesul de recuperare. "Mihai pare foarte motivat, este multumit de fiecare mic progres pe care il face. Inca nu se poate estima cum vor evolua lucrurile", a spus Foeke Booy.

Mihai se deplaseaza ocazional intr-un scaun cu rotile pe care il controleaza cu barbia. El a facut usoare progrese, reusind sa miste putin bratul drept si umerii. Totusi, inca nu simte nimic in maini. Dar medicii spera ca in curand va reusi sa-si controleze scaunul cu mana.

"Ca orice sportiv, este decis sa faca progrese si sa termine repede perioada de recuperare. Cand si-a vazut colegii si pe celelalte persoane de la club a fost foarte vesel", a precizat directorul tehnic de la FC Utrecht.

Pe 10 mai, Mihai Nesu a suferit o fractura cervicala, dupa ce coechipierul sau Alje Schut a cazut peste el la un antrenament. Nesu a paralizat pe loc, de la barbie in jos, a fost transportat la spital, unde a fost operat atunci de urgenta, fiind reconstruita vertebra fracturata pentru a elimina presiunea de pe nervi. Medicii nu au putut, si nu pot nici acum, sa estimeze cum va evolua in viitor starea lui. Acum, Nesu se afla intr-un centru de recuperare din Utrecht, unde la mijlocul lunii a inceput terapia de reabilitare.

×