x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mourinho îl atacă pe Guardiola: "A câştigat o Ligă de care mie mi-ar fi ruşine!"

Mourinho îl atacă pe Guardiola: "A câştigat o Ligă de care mie mi-ar fi ruşine!"

28 Apr 2011   •   10:54
Mourinho îl atacă pe Guardiola: "A câştigat o Ligă de care mie mi-ar fi ruşine!"

Antrenorul lui Real Madrid, Jose Mourinho, calm dar vehement în acelaşi timp, a declarat că nu înţelege eliminarea lui Pepe la meciul cu FC Barcelona, pierdut cu scorul de 0-2, în Liga Campionilor, şi a repetat în conferinţa de presă întrebarea: De ce?, informează AFP.

El a adăugat că speră ca Josep Guardiola, antrenorul Barcelonei, să câştige într-o zi Liga Campionilor "curată", "fără scandal".

"Nu i-am spus nimic arbitrului, nu ştiu de ce am fost eliminat. Am râs şi i-am aplaudat decizia. Dacă le-aş spune lui şi celor de la UEFA ceea ce cred, cariera mea s-ar încheia astăzi. De ce? De ce se întâmplă mereu la fel în semifinale cu echipele pe care le antrenez? Vorbim de o echipă fantastică a Barcelonei. Nu ştiu dacă este pentru UNICEF (sponsorul Barcei), nu ştiu dacă este vorba de puterea lui Villar la UEFA. Nu înţeleg. Bravo, este o echipă fantastică de fotbal! Această echipă nu are nevoie de ajutorul arbitrilor. Fotbalul trebuie să se joace după aceleaşi reguli pentru toată lumea. Anul trecut cu Inter Milano am făcut un miracol, anul acesta nu va mai avea loc acest miracol", a declarat Mourinho.

Mourinho a apreciat că Real Madrid este deja eliminată: "Vom merge la Barcelona cu tot orgoliul din lume, din respect pentru lumea noastră care este fotbalul. Chiar dacă uneori această lume mă dezgustă puţin. De ce nu ne lasă să jucăm contra lor? Nu înţeleg. Faci un sistem, dar arbitrul nu te lasă să-l foloseşti. De ce l-a eliminat pe Pepe?".

"Am câştigat de două ori Liga Campionilor şi am câştigat pe teren, cu FC Porto, un club dintr-o ţară care în mod normal nu câştigă, şi cu Inter Milano, care nu mai câştigase de 50 de ani. Guardiola este un antrenor fantastic, dar a câştigat Liga Campionilor (în 2009) pe care mie mi-ar fi fost ruşine s-o câştig, cu scandalul contra celor de la Chelsea. Şi dacă va câştiga şi în acest an, va fi cu scandalul de pe Bernabeu. Sper că va câştiga într-o zi o Ligă a Campionilor curată, fără scandal", a adăugat Mourinho.

FC Barcelona a învins, miercuri, pe arena Santiago Bernabeu, cu scorul de 2-0, echipa Real Madrid, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, ambele goluri ale meciului fiind marcate de Lionel Messi în minutele 76 şi 86.

Din minutul 61, Real Madrid a evoluat cu un jucător mai puţin în urma eliminării lui Pepe. De asemenea, la faza din minutul 61 a fost trimis în tribună şi antrenorul Realului, Jose Mourinho.

×