x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mutu aduce victoria Fiorentinei: "Este cea mai frumoasă zi din 2010 pentru mine!"

Mutu aduce victoria Fiorentinei: "Este cea mai frumoasă zi din 2010 pentru mine!"

05 Dec 2010   •   18:00
Mutu aduce victoria Fiorentinei: "Este cea mai frumoasă zi din 2010 pentru mine!"
Sursa foto: /Reuters

141155-.jpgAdrian Mutu a revenit în forţă în primul "11" al Fiorentinei, după accidentarea la aductori care l-a ţinut pe tuşă două săptămâni, şi a adus victoria echipei sale, scor 1-0, în meciul cu Cagliari din etapa a 15-a din Serie A.

Atacantul român, care a evoluat toate cele 90 de minute, a înscris unicul gol al partidei de pe "Artemio Franchi" în minutul 52, atunci când a reluat cu o frumoasă lovitură de cap mingea centrată din lovitură liberă de D'Agostino.

"Mulţumesc fanilor că m-au susţinut în timpul şi după suspendare. Este cea mai frumoasă zi pentru mine în 2010, una dintre puţinele zile fericite. Bine că se termină acest an! Cu Cagliari a fost greu, ştiam că nu va fi uşor, însă victoriile obţinute mai greu sunt mai frumoase. Gilardino? Când va reveni îşi va relua postul, el este cel mai bun. Sper să fiu noul transfer din ianuarie. Sunt mulţumit pentru gol şi victorie, aceste puncte sunt foarte importante pentru noi. Din punct de vedere psihic sunt destul de bine, reacţionez bine la dificultăţi. Pe lângă faptul că sunt fotbalist, sunt un om, am făcut greşeli. Îmbrăţişarea cu Mihajlovic? A fost fundamental pentru mine, mi-a fost aproape şi m-a apărat în public aşa cum puţini ar fi făcut-o. A fost mare şi vreau să-i mulţumesc", a spus Mutu după meci.

A fost prima reuşită a internaţionalului nostru în acest sezon de la revenirea sa după suspendarea de 9 luni pentru consum de sibutramină, şi prima după o secetă de 319 zile! Ultima oară când Mutu marcase pentru Fiorentina s-a întâmplat în urmă cu 11 luni, mai exact pe 20 ianuarie, atunci când a reuşit două goluri în partida cu Lazio Roma, scor 3-2, din semifinalele Cupei Italiei.

Adrian a mai trimis balonul în plasă în două rânduri, în minutul 44 - cu călcâiul - şi în minutul 81 - şut din interiorul careului - însă de fiecare dată golurile au fost anulate, corect, pe motiv de ofsaid. Fiorentina a mai marcat o dată, prin Donadel, printr-un voleu fenomenal de la circda 25 de metri, însă şi reuşita acestuia a fost anulată pentru un ofsaid la Cristiano Zanetti. De asemenea, el a primit un cartonaş galben în minutul 57 pentru un henţ.

În urma acestei victorii, Fiorentina lui Mutu a urcat pe locul 12 cu 19 puncte şi golaveraj 0 (15-15).

Vezi golul marcat de Adrian Mutu împotriva lui Cagliari

×