x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neşu vorbeşte şi respiră independent din ce în ce mai mult.

Neşu vorbeşte şi respiră independent din ce în ce mai mult.

20 Mai 2011   •   10:54

Mihai Nesu poate respira singur si poate vorbi atunci cand este scos de la echipamentul ventilator, insa nu isi simte inca picioarele si mainile, a declarat unul dintre medicii formatiei olandeze FC Utrecht, Frank van Hellemond, pentru site-ul oficial al clubului.

"Doctorii il scot din ce in ce mai des de la echipamentul ventilator pentru ca el sa se poata obisnui sa respire singur. Cand este deconectat de la aparate, Mihai poate vorbi. Comunicare e buna", a declarat Frank van Hellemondt.

Totusi, faptul ca Nesu poate respira singur din ce in ce mai mult nu ofera date certe privind imbunatatirea starii sale de sanatate, a precizat medicul. "Nu au aparut alte schimbari, Mihai nu isi poate misca mainile si picioarele. Dar el este puternic mental si optimist cu privire la situatia sa", a adaugat Van Hellemondt.

Jucatorul roman continua sa primeasca flori si numeroase mesaje de simpatie si sustinere, care ii sunt aduse o data la doua zile la spital de un angajat al clubului.

Fundasul roman s-a accidentat, in data de 10 mai, la coloana in urma unei ciocniri cu un coechipier, Alje Schut, fiind transportat de urgenta la spital, unde i s-a descoperit o vertebra cervicala fracturata. Mihai Nesu a fost supus unei interventii chirurgicale de cinci ore, in care i-a fost refacuta o vertebra fracturata din zona cervicala. Medicii au afirmat ca operatia lui Nesu s-a incheiat cu succes, dar nu pot preciza cum va evolua starea de sanatate a jucatorului.

×
Subiecte în articol: fotbal international mihai nesu utrecht