x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international O nouă ameninţare cu greva în campionatul spaniol

O nouă ameninţare cu greva în campionatul spaniol

23 Mar 2011   •   15:24
O nouă ameninţare cu greva în campionatul spaniol
Sursa foto: /Reuters

157773-2011-03-20t151605z-71918881-gm1e73k1spu01-rtrmadp-3-soccer-spain-ronaldo.jpgUltima etapă a campionatului Spaniei s-ar putea disputa în intervalul 11-12 iunie, în loc de 21-22 mai, din cauza unei greve decise de Liga Profesionistă de Fotbal pentru etapa a 30-a, din 2 şi 3 aprilie, a anunţat, azi, presa spaniolă.

În 11 februarie, Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) a decis organizarea grevei pentru o dată ulterioară, în semn de protest faţă de obligaţia de a se transmite în mod gratuit la TV un meci din fiecare etapă a campionatului. De atunci, se desfăşoară negocieri cu responsabilii politici în vederea încheierii unui acord.

"Toate cluburile din prima ligă spaniolă au fost informate, marţi seară, că nu s-au înregistrat progrese în negocierile dintre LFP, Guvern, Consiliul Superior al Sporturilor şi grupurile parlamentare. LFP menţine deci decizia adoptată în cadrul Adunării generale din 11 februarie, respectiv amânarea etapei ce urmează să se dispute în 3 aprilie", se arată într-un comunicat al ligii spaniole.

În cadrul acelei adunări, LFP a decis iniţierea "unei perioadei de dialog" cu Guvernul spaniol şi partidele politice privind revendicările ligii.

Potrivit presei sportive, amânarea etapei a XXX-a va aglomera calendarul finalului de sezon. El "Clasico" Real Madrid - FC Barcelona, prevăzut să aibă loc în 16 aprilie, se va desfăşura după finala Cupei Spaniei, programată la 20 aprilie, tot între cele două echipe, iar ultima etapă, din 22 mai, va avea loc în final pe 12 iunie.

×