x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ofiţer de presă Utrecht: "Nu se ştie dacă Neşu va mai juca fotbal"

Ofiţer de presă Utrecht: "Nu se ştie dacă Neşu va mai juca fotbal"

11 Mai 2011   •   12:49
Ofiţer de presă Utrecht: "Nu se ştie dacă Neşu va mai juca fotbal"
Sursa foto: /rtvutrecht.nl

Operat timp de cinci ore şi jumătate după accidentarea suferită la antrenamentul de ieri dimineaţă, internaţionalul român se află într-o stare stabilă, dar verdictul medicilor rămâne rezervat. Potrivit ofiţerului de presă al clubului FC Utrecht, Marcel Paapst, citat de gsp.ro, în acest moment oficialii grupării olandeze nu îşi pun problema revenirii pe teren a fundaşului de 28 de ani. "Problema e dacă va mai juca fotbal vreodată, nu când va reveni pe gazon", a precizat Paapst.

"Doctorii nu pot spune în acest moment decât că trebuie să aşteptăm. Ar putea dura zile sau chiar săptămâni până când Neşu îşi va simţi mâinile şi picioarele din nou", a mai spus ofiţerul de presă al lui Utrecht pentru presa olandeză.

Potrivit trimisului Gazetei Sporturilor în Olanda, Neşu s-a trezit după operaţia la coloană, poate vorbi, dar încă nu îşi poate mişca membrele. Specialiştii susţin însă că astfel de reacţie a corpului nu este neobişnuită în urma intervenţiei la care a fost supus fotbalistul.

Antrenorul lui Utrecht, Ton du Chatinier, a dat mai multe detalii despre accidentarea lui Neşu. "În sport astfel de accidente se pot întâmpla oricând, este şi cazul recent al ciclistului din Turul Italiei. Toţi băieţii sunt afectaţi, în special Alje Schut, care nu l-a faultat pe Mihai la acea fază. A fost un incident nefericit. Mihai s-a împiedicat şi a căzut în fund, Schut era foarte aproape în spate, nu l-a putut ocoli şi a căzut peste capul lui", a spus tehnicianul, citat de cotidianul Telegraaf.

"La câteva secunde după incident, Mihai a început să plângă şi să spună că nu se poate mişca. Apoi că îi este greu să respire. A fost o experienţă copleşitoare, ne-am simţit toţi atât de neputincioşi", a spus şi un coleg al lui Neşu, Jan Wuytens.

"Din punct de vedere tehnic, intervenţia chirurgicală a fost un succes. Vertebra a fost refăcută, este fixată, iar presiunea asupra nervilor spinali - eliminată. Momentan aşteptăm. Abia săptămîna viitoare trebuie să se vadă cum decurge recuperarea funcţională a nervilor. De altceva ne temem şi mai tare, ca măduva spinării să nu fie secţionată. Dacă ar fi aşa, Neşu poate suferi de paraplegie. Parţială sau chiar totală. În aces caz, recuperarea va fi foarte, foarte lungă", declara aseară medicul clubului olandez, Simon Goedegebuure.

×