x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Olanda, cu un pas în optimi, după 3-2 cu Australia

CM Brazilia: Olanda, cu un pas în optimi, după 3-2 cu Australia

18 Iun 2014   •   21:34
CM Brazilia: Olanda, cu un pas în optimi, după 3-2 cu Australia

Echipa Olandei a făcut un pas spre calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, după ce a învins formaţia Australiei cu scorul de 3-2, pe stadionul ''Beira-Rio'' din Porto Alegre, într-un meci din Grupa B.

Olandezii s-au impus prin golurile marcate de Arjen Robben (20), Robin van Persie (58) şi Memphis Depay (68), golurile australienilor fiind semnate de Tim Cahill (21), Mile Jedinak (54 - penalty), într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum ale turneului, care a consfinţit, totuşi, eliminarea formaţiei de la Antipozi.

Australia, după 1-3 cu Chile, a început surprinzător de ofensiv şi a dominat prima parte a meciului. Echipa de la Antipozi a avut şi prima şansă notabilă (16), când şutul lui Bresciano a fost blocat de De Vrij.

Olanda, care a surclasat campioana mondială Spania în primul meci, cu 5-1, a înscris însă la primul său contraatac periculos, prin Arjen Robben, după o cursă de la mijlocul terenului: 0-1 (20).

Peste doar un minut ''Socceroos'' a egalat, prin cel mai frumos gol al competiţiei din Brazilia până acum: o centrare lungă de pe partea dreaptă, a fost trimisă de Cahill cu un voleu senzaţional sub transversala lui Cillessen, 1-1 (21).

Australienii au continuat să facă un joc excelent şi Bresciano a ratat incredibil (31), la o minge întoarsă de Leckie. Davidson (32) a trecut şi el pe lângă gol, însă a reluat slab şi Cillessen a reţinut.

Batavii au primit două lovituri în finalul primei reprize, când s-a accidentat Martins Indi şi a trebuit schimbat, şi în debutul celei secunde, când van Persie a primit cartonaş galben, al doilea în turneu, şi va rata meciul cu Chile, ultimul din grupă. În aceeaşi situaţie se află şi Cahill.

Deşi ''portocala mecanică'' a avut prima situaţie a părţii secunde, prin şutul lui Sneijder (50), Australia a fost cea care a marcat, prin Mile Jedinak, în minutul 54, din penalty, după un henţ comis în propriul care de Janmaat, la şutul noului intrat Bozanic: 2-1.

Meciul şi-a păstrat nivelul ridicat de spectacol şi ''Oranje'' a egalat după doar patru minute, prin Robin van Persie, angajat excelent în careu de Depay: 2-2 (58).

După ce australienii au ratat o ocazie rarisimă (67), prin Oar şi Cahill, Olanda a dat lovitura, cu un şut de la distanţă, expediat de Memphis Depay, care l-a păcălit pe portarul Ryan: 2-3 (68). Depay a devenit cel mai tânăr marcator al Olandei în Cupa Mondială, la 20 de ani şi 4 luni.

Olanda a avut ocazia să tranşeze soarta meciului, dar şutul lui De Jong a fost respins de Ryan (74). Lens a mai ratat şi el o situaţie bună în prelungiri (90+1), dar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a batavilor.

Robben şi van Persie şi-au făcut din nou datoria şi s-au alăturat lui Thomas Mueller, cu câte trei goluri fiecare, în fruntea clasamentului golgheterilor.
 

×
Subiecte în articol: CM brazilia olanda australia