x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Penibil! UEFA a falsificat emoţiile unui suporter german la Euro 2012! (VIDEO)

Penibil! UEFA a falsificat emoţiile unui suporter german la Euro 2012! (VIDEO)

05 Iul 2012   •   08:45
Penibil! UEFA a falsificat emoţiile unui suporter german la Euro 2012! (VIDEO)

Regia de transmisie a meciurilor de la Campionatul European de Fotbal 2012 a manipulat cateva secvente inregistrate in timpul meciului din semifinale, dintre Germania si Italia, atragand critici dure la adresa UEFA, informeaza Yahoo! Sport.

Astfel, dupa al doilea gol al Italiei, inscris de Mario Balotelli, in prima repriza, pe ecranele a milioane de telespectatori a fost transmisa imaginea unui suporter german (o femeie) plangand. Andrea din Dusseldorf a primit imediat mesaje sms de la prieteni, care o intrebau, mirati, de ce si-a pierdut speranta, cand Germania mai avea de jucat o repriza si putea, teoretic, intoarce rezultatul. Iar remarca 'este prea devreme pentru lacrimi' a fost facuta si de comentatorul canalului de sport ESPN, dupa ce a vazut-o pe Andrea plangand.

S-a dovedit, insa, ca secventele cu Andrea plangand au fost inregistrate de cameramanii UEFA inainte de inceperea meciului, dupa difuzarea imnului Germaniei si inserate dupa al doilea gol al italienilor.

Nu a fost singura data cand regia de transmisie a manipulat, astfel, imaginile cu 'actorii' din arena. Si o inregistrare cu antrenorul Germaniei, Joachim Loew, infatisandu-l jucandu-se cu un baiat de mingi, realizata inaintea meciului cu Olanda, a fost difuzata in timpul meciului, pentru a se sugera ca acesta era foarte relaxat, cand, de fapt, omul era tensionat.

UEFA a emis un comunicat prin care explica manipularile prin incercarea de a surprinde 'istoria umana a jocului de fotbal', dar anunta ca renunta la asemenea practici pe viitor.

Vezi aici imaginile manipulate.

×