x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Portocalele" vor revanşa

"Portocalele" vor revanşa

02 Iul 2010   •   00:00
"Portocalele" vor revanşa
Sursa foto: /Reuters

Selecao are 2-1 în meciurile directe la Cupa Mondială

De 36 de ani, Olanda nu a mai cunoscut gustul succesului în faţa Braziliei la un turneu final. De la victoria obţinută de generaţia lui Cruyff în 1974 au urmat alte două întâlniri, în 1994 şi 1998, ambele câştigate de Selecao.

Pentru fanii "Portocalei mecanice", sfertul de finală de azi reprezintă momentul mult aşteptatei revanşe. Cele patru victorii la rând reuşite pe pământ african, maniera în care au fost obţinute şi revenirea lui Robben printre titulari reprezintă motive suficiente pentru ca batavii să fie optimişti.

"În trecut se spunea că Olanda joacă frumos, dar nu câştigă niciodată nimic. Noi ştim asta şi a venit vremea ca lucrurile să se schimbe", a avertizat Arjen Robben. Vestea bună este că Van der Vaart, absent cu Slovacia, şi-a reluat antrenamentele alături de colegi şi ar putea fi apt de joc.

În tabăra braziliană, problemele sunt ceva mai nu­me­roa­se. Elano este în continuare in­dis­po­nibil, Felipe Melo şi Baptista au şi ei probleme medicale, iar Ramires e suspendat. În plus, Kaka va trebui să fie prudent, pentru că un nou cartonaş galben ar însemna automat că va rata semifinala.

"Va fi foarte greu. Dacă le vom lăsa spaţii, s-ar putea să avem o problemă, aşa că trebuie să evităm asta. Dacă ne vom face treaba, aşa cum s-a întâmplat împotriva chilienilor, va fi bine", a declarat fundaşul brazilian Gilberto.

×
Subiecte în articol: cm2010