x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Prandelli a fost prezentat oficial ca selecţioner al Italiei

Prandelli a fost prezentat oficial ca selecţioner al Italiei

01 Iul 2010   •   00:00

Noul selecţioner al Italiei, Cesare Prandelli, care a fost prezentat oficial joi, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Roma, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte viitorul Squadrei Azzura. "Nu vreau să mă gândesc la dificultăţi, îmi încep misiunea cu optimism. Am intenţia să pregătesc o echipă naţională cu jucători de calitate, pe care îi avem. Nu intenţionez să dau nume. Selecţia se va face pe merit", a spus Prandelli cu ocazia prezentării sale.

"Dorim să transformăm situaţiile negative în ceva pozitiv şi să demonstrăm întregii lumi că prestaţia de la Cupa Mondială nu a fost decât o paranteză. Nu trebuie să renunţăm la tot acum, există calitate în fotbalul italian", a mai spus noul selecţioner, care intenţionează să-l numească căpitan pe portarul Gianluigi Buffon în vederea Campionatului European din 2012.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete, a precizat că Cesare Prandellli va debuta pe banca tehnică a Italiei cu ocazia unui meci amical programat pe 10 august, la Londra, în compania Coastei de Fildeş.

Cesare Prandelli, în vârstă de 52 de ani, a fost ales de federaţia italiană înainte de CM să îi succeadă antrenorului Marcello Lippi. Campioana mondială Italia a fost una dintre dezamăgirile turneului final din Africa de Sud, terminând pe ultimul loc în Grupa F, cu doar două puncte.

×
Subiecte în articol: cm2010