x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Echipele din Premier League votează pentru păstrarea VAR

Echipele din Premier League votează pentru păstrarea VAR

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   23:15
Echipele din Premier League votează pentru păstrarea VAR

Echipele din Premier League au votat joi în favoarea păstrării arbitrilor asistenți video (VAR), în ciuda numărului considerabil de critici aduse în sezonul trecut sistemului de arbitraj asistat de tehnologie.

BBC relatează că 19 din cele 20 de echipe au votat în favoarea păstrării VAR, care a fost introdus pentru prima dată în sezonul 2019/20.

„În timp ce VAR produce decizii mai precise, s-a convenit că ar trebui aduse îmbunătățiri în beneficiul jocului și al suporterilor", a precizat liga într-un comunicat.

Șase domenii cheie au fost identificate în timpul discuțiilor cu cluburile:

- Menținerea unui standard ridicat pentru VAR;
- Reducerea întârzierilor la joc, în primul rând prin introducerea tehnologiei semi-automate de offside (SAOT);
- Îmbunătățirea experienței fanilor printr-o reducere a întârzierilor și prin anunțuri pe stadion din partea arbitrilor pentru a explica schimbările de decizie post-VAR;
- o formare VAR mai solidă pentru a îmbunătăți consecvența, cu accent pe rapiditate, păstrând în același timp acuratețea;
- Mai multă transparență și comunicare în jurul VAR;
- O campanie de comunicare cu fanii și părțile interesate de VAR pentru a clarifica mai bine rolul tehnologiei în joc.

Liga a confirmat în aprilie că SAOT va fi introdus în toamna anului 2024 pentru a oferi o plasare mai rapidă și consecventă a liniei virtuale de offside, pe baza urmăririi optice a jucătorilor.

Liga și Asociația Professional Game Match Officials Ltd. (PGMOL) au declarat că vor continua să facă lobby pe lângă Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB) pentru a permite o mai mare flexibilitate pentru a permite transmisiuni video și audio în direct în timpul analizelor VAR.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: premier league var