x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Primul meci, primul scandal: Brazilia + arbitrul - Croaţia 3-1

Primul meci, primul scandal: Brazilia + arbitrul - Croaţia 3-1

13 Iun 2014   •   11:16
Primul meci, primul scandal: Brazilia + arbitrul - Croaţia 3-1

Brazilia a debutat cu dreptul la Cupa Mondială de fotbal, pe care o găzduieşte, după ce a învins Croaţia cu 3-1, victoria umbrită, însă, de largul sprijin al "valorosului" arbitru nipon Nishimura, care a acordat un penalty absolut gratuit gazdelor, la scorul de 1-1, în minutul 70.

Până atunci, doar entuziasmul din tribunele arenei Corinthians din Sao Paulo ar fi stat mărturie pentru statutul de gazdă al trupei lui Scolari, care s-a văzut condusă după autogolul lui Marcelo ('11).

Neymar a egalat cu un şut plasat, în minutul 29 şi părea că lucrurile reintră în normal. Nu a fost deloc aşa, croaţii au absorbit deliberat presiunea gazdelor şi dădeau impresia că pot rezista fără mari emoţii până la final.

Şi-a intrat în rol, însă, al 12-lea jucător al Braziliei, arbitrul Nishimura inventând un penalty, transformat cu emoţii de Neymar, pentru care, în mod normal, ar trebui exclus din tagma celor care împart dreptatea. Definitiv.

Golul care a închis tabela, reuşit de Oscar în primul minut de prelungiri, pe fondul dominării croate, nici nu a mai contat în economia partidei.

×
Subiecte în articol: CM brazilia scandal arbitru penalty