x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Prostituatele braziliene susţin naţionala "cariocas"

Prostituatele braziliene susţin naţionala "cariocas"

03 Iun 2010   •   00:00
Prostituatele braziliene susţin naţionala "cariocas"
Sursa foto: /Reuters

Prostituatele din Rio de Janeiro au lansat cu o săptămână înainte de debutul Cupei Mondiale, o inedită colecţie de tricouri în culorile naţionalei Braziliei, verde şi galben, care au imprimate mesaje cu conotaţii sexuale, dar şi cu expresii din fotbal.

"Eu jogo pelada!" (Eu joc dezbrăcată) şi "Mete pra dentro, Selecao!" (Bag-o, Selecao!) sunt doar două dintre aceste mesaje, în timp ce toate tricourile au pe spate numărul 69, aluzie la o poziţie sexuală.

Denumită "Daspu football club", noua colecţie a fost concepută de Sylvio de Oliveira, iar fiecare tricou este vândut cu 32 de reali (17 dolari).

"Este jumătate din preţul unui număr în suburbia din Rio unde lucrez", a ţinut să explice Gerenilza Marinho, o prostituată în vârstă de 56 de ani.

Firma Daspu a fost înfiinţată, în urmă cu cinci ani, de Gabriela Leite, o fostă prostituată, şi are ca scop lupta împotriva discriminării şi obţinerea de venituri pentru prostituatele care nu mai pot practica cea mai veche meserie.

Leite este şi responsabila unei organizaţii nonguvernamentale de luptă împotriva SIDA şi de apărare a drepturilor prostituatelor, care are în grijă 4.500 de femei din statul Rio.

Imaginile de faţă sunt de la o prezentare a unei colecţii anterioare lansată de Daspu, la care au participat câteva dintre prostituatele din Rio de Janeiro.

×