x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Qatarul vrea să facă o ofertă de preluare a clubului de fotbal Manchester United

Qatarul vrea să facă o ofertă de preluare a clubului de fotbal Manchester United

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   21:30
Qatarul vrea să facă o ofertă de preluare a clubului de fotbal Manchester United

Un consorțiu din Qatar vrea să înainteze o ofertă de preluare a clubului de fotbal Manchester United, potrivit unor surse anonime, citate de Bloomberg.

Este vorba despre o ofertă preliminară care va fi transmisă în această săptămână. Totodată, Qatar Investment Authority, fond suveran de investiţii din Qatar, ajută la pregătirea ofertei împreună cu mai multe companii. Pe de altă parte, Qatar Sports Investments (QSI) deţine clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain. Însă regulamentul UEFA prevede că nu au voie să concureze în marile turnee de fotbal două echipe deținute de același acționar majoritar.  

Manchester United este deținută în prezent de familia Galzer și ar vrea să găsească noi investitori. Miliardarul Jim Ratcliffe și-a anunțat oficial interesul și lucrează la o ofertă cu băncile americane Goldman Sachs şi JPMorgan.

Orice ofertă pentru clubul britanic trebuie să fie însă mai mare de 4 miliarde de lire sterline. 

Totodată, Qatarul a investit mult, în ultimii ani, în dezvoltarea infrastructurii sportive, a construit astfel stadioane și a achiziționat active. Pe lângă Paris Saint-Germain, QSI a mai cumpărat acțiuni și la clubul portughez de fotbal SC Braga.

×
Subiecte în articol: Qatar manchester united