x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Rafa Nadal se gândeşte să susţină echipa Spaniei în Africa de Sud

Rafa Nadal se gândeşte să susţină echipa Spaniei în Africa de Sud

05 Iul 2010   •   00:00
Rafa Nadal se gândeşte să susţină echipa Spaniei în Africa de Sud
Sursa foto: /Reuters

Tenismanul Rafael Nadal, proaspătul câştigător al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a declarat că ţine legătura cu jucătorii din naţionala de fotbal a Spaniei şi se gândeşte serios să meargă în Africa de Sud pentru meciurile pe care le mai au de disputat elevii lui Vicente del Bosque la Cupa Mondială, informează ziarul The Mirror.

"Sunt înnebunit după fotbal şi cu siguranţă un suporter al echipei naţionale. Ţin legătura cu jucătorii şi doresc echipei toate cele bune. Aş vrea să fiu în Africa de Sud, dar e foarte departe. Trebuie să fac un tratament pentru genunchi şi apoi mă voi gândi dacă voi merge", a spus Nadal.

Nadal a câştigat pentru prima dată turneul de la Wimbledon în 2008, chiar înainte ca Spania să câştige Campionatul European. El crede că şi la Cupa Mondială selecţionata "La Roja" are şanse mari să cucerească trofeul. "Să ajungi în semifinale este o performanţă mare şi noi avem o şansă uriaşă", a mai spus el.

Tenismanul spaniol a mărturisit că a avut emoţii cu o seară înaintea finalei de la Wimbledon când a urmărit sfertul de finală de la Cupa Mondială dintre Spania şi Paraguay, scor 1-0. "Am urmărit sfertul de finală împotriva Paraguayului cu o noapte înainte de finala mea. Am fost puţini speriaţi, dar am marcat în ultimele zece minunate. A fost fantastic", a precizat Nadal.

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a câştigat, duminică, pentru a doua oară în carieră, turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, după ce l-a învins pe cehul Tomas Berdych, în trei seturi, scor 6-3, 7-5, 6-4. Nadal a obţinut al optulea titlu de Grand Slam din carieră. Învingător la Paris în urmă cu o lună, Nadal a reuşit a doua dublă Roland-Garros/Wimbledon, după cea din 2008.

Reprezentativa Spaniei, campioana europeană en-titre la fotbal, s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, acolo unde va întâlni naţionala Germaniei, într-un meci care se va disputa, miercuri, la Durban.

×
Subiecte în articol: cm2010