x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Război înainte de Beşiktaş-Bursa! Trei fani înjunghiaţi! (cu video)

Război înainte de Beşiktaş-Bursa! Trei fani înjunghiaţi! (cu video)

06 Dec 2010   •   10:14
Război înainte de Beşiktaş-Bursa! Trei fani înjunghiaţi! (cu video)
Sursa foto: /Reuters

Mai mulţi suporteri au fost răniţi în incidentele ce au avut loc, duminică, înainte de începerea partidei Beşiktaş - Bursaspor, scor 1-0, din campionatul Turciei, la finalul căreia fanii oaspeţi au rupt numeroase scaune din tribună şi le-au incendiat, informează presa turcă.

Potrivit cotidianului Hurriyet, incidentele au izbucnit în afara stadionului echipei Beşiktaş, în momentul în care la arenă au sosit 20 de autocare cu 1.200 de susţinători formaţiei oaspete. Suporterii grupării gazdă au aruncat cu tot ce au găsit la îndemână (pietre, bâte, sticle...) către fanii veniţi de la Bursa şi au reuşit să rupă cordonul poliţiei. Suporterii oaspeţi au reacţionat, astfel că a început o bătaie generală. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i despărţi pe fani.

Dintre suporterii răniţi, patru au ajuns la spitalele din cartierele Taksim şi Şişli, cu răni care nu le puneau viaţa în pericol. Trei fani ai echipei Bursaspor, Selim Durukaya (24 de ani), Hasan Koyupinar (34 de ani) şi Sait Gulluk (22 de ani), au fost răniţi la cap, la şold şi respectiv la abdomen, ultimii doi fiind înjunghiaţi în zonele respective. O susţinătoare a formaţiei Beşiktaş, Melda Mesut (34 de ani), a fost lovită în cap cu o sticlă, ea având nevoie de 26 de puncte de sutură.

Mai multe incidente au avut loc şi în tribune, unde suporterii echipei oaspete au aruncat cu scaune spre fanii gazdă, iar aceştia au reacţionat aruncând cu diverse alte obiecte. Nu a fost rănită nici o persoană, datorită măsurilor de siguranţă luate în incinta stadionului. La finalul partidei, fanii oaspeţi au rupt din nou mai multe scaune şi le-au incendiat.

La meciul de pe stadionul Inonu, din lotul echipei oaspete a lipsit românul Giani Kiriţă. Unicul gol a fost marcat de Holosko '65, iar Bursaspor a rămas în inferioritate numerică, în minutul 45+2, când a fost eliminat Volkan Şen.

Vezi aici imagini din timpul incidentelor

 

×