x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Reacţia presei internaţionale după calificarea istorică a Barcelonei

Reacţia presei internaţionale după calificarea istorică a Barcelonei

09 Mar 2017   •   11:10
Reacţia presei internaţionale după calificarea istorică a Barcelonei

Presa sportivă din întreaga lume elogiază incredibila "remontada" reuşită de FC Barcelona, care a obţinut o calificare istorică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, învingând pe teren propriu cu 6-1 formaţia Paris Saint-Germain, în faţa căreia se înclinase fără drept de apel în meciul tur (0-4). 

"Barca intră in istorie", scrie cotidianul madrilen AS, care remarcă faptul că gruparea "azulgrana" şi-a asigurat calificarea în ultimele şapte minute de joc, în timp ce ziarul catalan El Mundo Deportivo subliniază la rândul său că "Barca a semnat cea mai miraculoasă ispravă" din istoria sa, graţie golului marcat de Sergi Roberto în ultimele secunde de joc. 

Ziarele din Italia salută, la rândul lor calificarea "epică" a elevilor lui Luis Enrique la finalul partidei de pe Camp Nou. "Remontada ireală", scrie Gazzetta dello Sport, comentând "performanţa istorică" reuşită de campioana en titre a Spaniei în Liga Campionilor, unde nicio altă formaţie nu mai reuşit să revină de la 0-4 în tur şi să se califice în faza următoare. 

Cotidianul popular german "Bild" notează că "Barcelona face posibil miracolul", în timp ce Der Spiegel scrie că echipa catalană "a fost protagonista cele mai spectaculoase remontada". 

Ziarul englez The Times se face la rândul său ecoul triumfului echipei lui Lionel Messi, subliniind că "Barcelona rescrie cartea recordurilor", iar în Statele Unite cotidianul The New York Times titrează: "Precum un film". 

În schimb, presa franceză nu şi-a putut ascunde marea dezamăgire produsă se ratarea calificării lui PSG, campioana Franţei din ultimii patru ani. "Incalificabil", titrează cotidianul L'Equipe, care consideră că proiectul sportiv al lui PSG se vede ameninţat de această umilinţă. France Football scrie, la rând său, despre "un naufragiu care va lăsa urme", Le Monde remarcă "neaşteptata cădere a lui PSG'', în timp ce Le Figaro titrează sec: "Fiasco istoric". 

FC Barcelona a reuşit o calificare de senzaţie în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, pe Camp Nou, după o victorie incredibilă cu scorul de 6-1 (2-0) în faţa formaţiei Paris Saint-Germain, care câştigase cu 4-0 în turul optimilor. 

Barca s-a impus prin golurile marcate de Luis Suarez (3), Layvin Kurzawa (40, autogol), Lionel Messi (50 - penalty), Neymar (88, 90+1 - penalty) şi Sergi Roberto (90+5), respectiv Edinson Cavani (62) scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: presa internationala barcelona time