x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, învingând în prelungiri rivala Barcelona

Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, învingând în prelungiri rivala Barcelona

13 Ian 2022   •   09:00
Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, învingând în prelungiri rivala Barcelona
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Real Madrid, cu un strălucitor Karim Benzema, marcator și autor al unei pase decisive, a trecut miercuri seara de rivala Barcelona, cu 3-2, după prelungiri, în semifinala Super Cupei Spaniei, jucate la Jeddah, în Arabia Saudită. Real joacă duminică finala competiției cu Atletico Madrid sau Bilbao.

El Clasico-ul desfășurat la Jeddah, Arabia Saudită, a fost un meci palpitant, cu cinci goluri, multe răsturnări de situație, două reprize de prelungiri, un Karim Benzema în mare formă și câteva înlocuiri decisive.

Federico Valverde a marcat golul victoriei, în prelungiri, după ce egalarea lui Ansu Fati a dus meciul în prelungiri, în Arabia Saudită. Real a preluat conducerea de trei ori, însă Barca a revenit doar de două ori, madrilenii asigurându-și un loc în finală.

Karim Benzema, a marcat (min. 72) și a fost autorul unui asist, încă în timpul regulamentar de joc, Luuk de Jong (min. 41) și Fati (min. 83) fiind cei care au egalat de fiecare dată.

Benzema l-a servit pe Vinicius Junior pentru golul cu care galacticii au deschis scorul în minutul 25, după care a lovit și el bara porții adverse, în timpul regulamentar, și a fost aproape de a mări avantajul Realului cu câteva minute înainte de finalul prelungirilor.

El a fost o amenințare pe tot parcursul meciului, în timp ce viteza lui Vinicius pe contraatac a creat probleme Barcelonei.

Dar echipa lui Xavi și-a creat și ea ocazii, în special prin Ousmane Dembele și înlocuitorii Pedri și Fati, deși nu a reușit să le fructifice.

De asemenea, a debutat la Barcelona și fostul atacant al lui Manchester City, Ferran Torres, care a revenit după o accidentare, dar nu a reușit să înscrie înainte de a fi înlocuit la pauză.

Campioana sezonului trecut din La Liga, Atletico Madrid, va întâlni joi pe Athletic Bilbao în cealaltă semifinală, iar învingătoarea va înfrunta Real Madrid - care are ca obiectiv a 12-a Supercupă - în finala de duminică, la Ryadh.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: real madrid