x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international „Foarfeca” spectaculoasă a lui Richarlison a fost desemnată golul turneului la Cupa Mondială 2022

„Foarfeca” spectaculoasă a lui Richarlison a fost desemnată golul turneului la Cupa Mondială 2022

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2022   •   22:00
„Foarfeca” spectaculoasă a lui Richarlison a fost desemnată golul turneului la Cupa Mondială 2022
Sursa foto: Twitter/Player Packs

Câștigătorul premiului pentru cel mai frumos gol al Cupei Mondiale a fost desemnat brazilianul Richarlison, pentru reușita din meciul cu Serbia. Golul turneulu este o distincție care a fost acordat pentru prima dată în 2006 și care este determinat printr-un sondaj de opinie în rândul fanilor.

Golul din foarfecă a lui Richarlison împotriva Serbiei a fost astfel votat cel mai frumos gol al turneului pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™.

Vinicius Junior a livrat o centrare din afara careului - despre care a dezvăluit că a învățat-o studiindu-l pe Luka Modric - lui Richarlison, care se afla la 13 metri, cu spatele la poartă. 'Pombo' a reluat cu un procedeu acrobatic spectaculos și a expediat mingea pe lângă Vanja Milinkovic-Savic pentru a pecetlui victoria Braziliei cu 2-0, în minutul 62.

Votul organizat de FIFA+, a mai avut pe listă și alte reușite deosebite printre care cele ale lui Salem Al-Dawsari împotriva Argentinei, Cody Gakpo împotriva Ecuadorului, Enzo Fernandez împotriva Mexicului, Vincent Aboubakar împotriva Serbiei, Luis Chavez împotriva Arabiei Saudite, Kylian Mbappe împotriva Poloniei, Paik Seungho împotriva Braziliei și Neymar împotriva Croației. Richarlisona mai fost în cursă și cu golul împotriva Republicii Coreea

Golul turneului a fost acordat pentru prima dată în 2006. Laureații săi anteriori sunt Maxi Rodriguez, Diego Forlan, James Rodriguez și Benjamin Pavard.

Brazilia a terminat pe primul loc în grupa sa, dar a fost eliminată ulterior de Croația la penalty-uri în sferturile de finală, după ce a învins Coreea de Sud în optimi.

Richarlison a marcat trei goluri în Qatar și acum va reveni în competiția internă cu Tottenham, deși o ușoară accidentare îl va împiedica să joace imediat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondiala 2022 richarlison