x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Roberto Carlos vrea să joace fotbal până la 42 de ani

Roberto Carlos vrea să joace fotbal până la 42 de ani

22 Feb 2011   •   10:17
Roberto Carlos vrea să joace fotbal până la 42 de ani

Roberto Carlos, care a semnat, săptămâna trecută, un contract cu gruparea Anji Mahacikala din prima ligă rusă, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Sport-Express că vrea să joace până la 42 de ani, informează cotidianul As.

"Nu pot să ghicesc viitorul, dar sper să joc până la 40-42 de ani", a spus Roberto Carlos.

Fotbalistul în vârstă de 37 de ani a recunoscut că nu mai loveşte cu piciorul stâng la fel de puternic ca înainte, dar din viteză nu prea a pierdut. "Încă mai pot să alerg 7-8 kilometri pe meci", a explicat el.

Fostul internaţional "cariocas" a precizat că factorul financiar nu a fost singurul care l-a convins să accepte un angajament la Anji Mahacikala. "Bineînţeles că banii au fost o motivaţie, dar nu singura. Pentru mine important este să particip la un proiect interesant şi ambiţios. Anji este o nouă provocare", a afirmat brazilianul.

Carlos nu se teme de temperaturile extreme, cum ar fi căldura sufocantă din Brazilia sau frigul din Rusia: "Vremea nu mă îngrijorează. Temperatura cea mai coborâtă pe care am jucat a fost -20 de grade Celsius, la Kiev. Iar în Brazilia am jucat meciuri la 36 de grade Celsius".

Roberto Carlos a menţionat că adoră caviarul şi că va învăţa limba rusă. "Cred că un fotbalist trebuie să fie capabil să se exprime în limba care se vorbeşte în echipă şi în ţara în care joacă. Cu atât mai mult cu cât Rusia are o tradiţie culturală atât de bogată", a adăugat el.

Jucătorul brazilian a vorbit şi despre retragerea din activitate a lui Ronaldo, spunând că respectă decizia compatriotului său. "Din păcate a hotărât să se retragă. Îi respect decizia. El consideră că timpul său a trecut şi că a venit momentul să dedice mai mult timp celor dragi", a declarat Roberto Carlos.

Fotbalistul brazilian Roberto Carlos, campion mondial în 2002, a semnat, săptămâna trecută, un contract pe doi ani şi jumătate cu gruparea Anji Mahacikala, din prima ligă rusă. Roberto Carlos şi-a reziliat recent contractul cu gruparea Corinthians, după ce a primit ameninţări ca urmare a eliminării din Copa Libertadores.

×