x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Roma întrerupe invincibilitatea „bătrânei doamne” în deplasare

Roma întrerupe invincibilitatea „bătrânei doamne” în deplasare

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   12:00
Roma întrerupe invincibilitatea „bătrânei doamne” în deplasare
Sursa foto: Hepta

Un gol de la distanță al fundașului Gianluca Mancini a adus victoria lui AS Roma cu 1-0 pe teren propriu în fața lui Juventus, duminică seara, în Serie A, punând capăt unei serii de șapte meciuri fără înfrângere a oaspeților în toate competițiile.

Roma, care a devenit marți prima echipă din Serie A care a fost învinsă de modesta Cremonese, a ajuns la cinci victorii consecutive pe teren propriu fără să primească gol.

Echipa condusă de Jose Mourinho a revenit pe locul patru în clasament, cu 47 de puncte, la un punct în spatele ocupantei locului trei, Lazio, și la egalitate cu AC Milan, pe locul cinci, în încercarea de a obține prima clasare în primele patru locuri în ultimii cinci ani.

Juventus a avut prima tentativă de a marca în minutul 4, când atacantul Dusan Vlahovic a preluat o minge venită din lovitura liberă executată de Angel Di Maria, dar șutul său din prima a fost apărat de portarul Romei, Rui Patricio.

Atacantul Romei, Paulo Dybala, a replicat în minutul 27 cu un șut de la distanță, dar portarul lui Juve, Wojciech Szczesny, a reușit să respingă.

Pe fondul unui jooc anost, cu puține prezențe în fața celor două porțo, Manuel Locatelli a fost aproape de deschiderea scorului pentru oaspeți, în minutul 42, când a încercat un șut surprinzător de la distanță, dar nu a reușit să-l surprindă pe Patricio.

Două minute mai târziu, lovitura de cap a lui Adrien Rabiot a fost deviată de Patricio cu genunchiul în stâlp, menținând scorul de 0-0 la pauză.

Meciul a fost mai antrenant după pauză, Mancini pecetluind victoria Romei în minutul 53, când a șutat puternic și pe jos în colțul din stânga, fără nicio șansă pentru Szczesny.

Juventus, care a primit un gol din afara careului în Serie A pentru prima dată din mai 2022, ar fi putut să revină cu puțin timp înainte de încheierea unei ore de joc, dar lovitura liberă puternică a lui Juan Cuadrado a lovit stâlpul din stânga.

Di Maria a mai avut o șansă de la distanță, în minutul 78, dar Patricio a intervenit din nou, oprind mingea pe colțul scurt. Câteva minute mai târziu, lovitura liberă executată de Di Maria a lovit zidul defensiv al Romei.

Juventus, care a avut mai multe ocazii de a egala scorul, a rămas în 10 oameni chiar înainte de finalul partidei, când rezerva Moise Kean l-a lovit cu piciorul pe Mancini, după ce jucătorul Romei l-a apucat de tricou într-o încăierare, și a primit un cartonaș roșu direct la un minut după ce a intrat pe teren.

Patricio a reușit încă o paradă salvatoare pentru victorie, în al optulea minut de joc suplimentar, când a plonjat pentru a opri un șut pe jos al fundașului Danilo de la Juventus.

Juventus, care a obținut șase victorii fără să primească gol în precedentele șapte meciuri în deplasare din Serie A, a coborât un loc, ajungând pe locul opt cu 35 de puncte, la șapte în spatele Atalantei, ocupanta locului șase, care ocupă ultimul loc european.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: as roma fotbal