x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Rusia va organiza Cupa Mondială din 2018, Qatar pe cea din 2022!

Rusia va organiza Cupa Mondială din 2018, Qatar pe cea din 2022!

02 Dec 2010   •   17:32
Rusia va organiza Cupa Mondială din 2018, Qatar pe cea din 2022!
Sursa foto: /Reuters

În această după-amiază a avut loc, la Zurich, votul final privind stabilirea ţărilor organizatoare ale turneelor finale ale Cupei Mondiale de fotbal din 2018 şi 2022. După numărarea opţiunilor celor 22 de membri ai Comitetului Executiv, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a anunţat că Rusia va organiza CM 2018, în detrimentul candidaturilor depuse de Anglia, Spania-Portugalia şi Olanda-Belgia.

De asemenea, CM 2022 va avea loc în Qatar, care a depăşit în preferinţe celelalte candidaturi: SUA, Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

"Au fost nişte candidaţi puternici pe ambele ediţii. Rusia s-a bătut cu Anglia, Spania şi Portugalia, Belgia şi Olanda. Rusia a organizat multe competiţii la nivel mondial, e o politică pe care a împărtăşit-o FIFA. Qatar e o provocare deosebită, temperaturile sunt în jur de vreo 40 de grade acolo, stadioanele vor avea nevoie de instalaţii de aer condiţionat. Vorbim despre o ţară care nu atinge două milioane de locuitori, vorbim despre o suprafaţă cât are Ilfovul. Din punct de vedere al suporterilor, nu vor fi mulţi localnici, vor călători foarte mulţi din Europa de Vest, în mare parte", a spus la puţin timp după aflarea gazdelor celor două competiţii preşedintele FRF, MIrcea Sandu, la Digi Sport.

Vezi mai jos clipurile de prezentare ale celor două câştigătoare!



×