x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Primele sancțiuni pentru erorile arbitrilor VAR din Premier League

Primele sancțiuni pentru erorile arbitrilor VAR din Premier League

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   17:40
Primele sancțiuni pentru erorile arbitrilor VAR din Premier League

John Brooks a fost înlocuit din funcția de arbitru asistent video (VAR) pentru două meciuri, după ce a anulat în mod greșit un gol al echipei Brighton & Hove Albion, sâmbătă, în meciul cu Crystal Palace din Premier League.

Brooks va rata meciul de luni dintre Liverpool și Everton, precum și confruntarea de miercuri dintre liderul Arsenal și campioana Manchester City.

Brighton, aflată în cursă pentru un loc în cupele europene, a avut un gol anulat în meciul cu Crystal Palace, reușita lui Pervis Estupinan fiind invalidată în mod greșit pentru offside. Cu acest gol, marcat când scorul era 1-1, Brigton ar fi preluat coonducerea.

Cu toate acestea, la reluări, linia de offside a fost trasată greșit pentru James Tomkins în locul colegului său de la Palace, Marc Guehi, care se afla în spatele său. Brooks a fost oficialul VAR pentru acest meci.

Într-o altă eroare de sâmbătă, golul egalizator al lui Ivan Toney pentru Brentford a făcut ca Arsenal să piardă două puncte în cursa pentru titlu, deoarece și aici reluările au arătat că reușita ar fi trebuit să fie anulată pentru offside în faza de construcție.

Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) a declarat duminică că deciziile VAR care au fost în defavoarea lui Arsenal și Brighton s-au datorat unei "erori umane".

Fostul șef al arbitrilor englezi, Keith Hackett, a declarat luni pentru BBC că erorile VAR au fost "regretabile".

"Nu este prima dată - am avut acest lucru (diverse probleme) de la introducerea VAR. Cred că, în persoana lui Howard Webb, avem o persoană care va lucra pentru a le corecta...", a adăugat Hackett.

"Cred că trebuie să se debaraseze de unele dintre persoanele care stau în scaunul VAR, deoarece nu sunt capabile sau suficient de bune pentru a face treaba, deoarece nu oferă acuratețe".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sanctiuni arbitri