x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Săpunaru este campion în Portugalia cu Porto!

Săpunaru este campion în Portugalia cu Porto!

04 Apr 2011   •   10:21
Săpunaru este campion în Portugalia cu Porto!
Sursa foto: /Reuters

Cristi Săpunaru este primul fotbalist român campion în 2011! Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, echipa fostului rapidist, FC Porto, are un avans de 16 puncte după victoria cu 2-1 obţinută în deplasare în derby-ul cu Benfica şi şi-a asigurat matematic cel de-al 25-lea titlu din istorie şi al şaptelea din ultimii 9 ani.

Noii campioni ai Portugaliei, la care Săpunaru a fost rezervă în meciul de la Lisabona, au fost marcate de Guarin '9 şi Hulk '26 din penalty, în timp ce pentru gazde a înscris Saviola, în minutul 17, tot din penalty.

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, FC Porto a acumulat 71 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de următoarea clasată, Benfica Lisabona, care are 55 de puncte.

FC Porto a obţinut de la începutul campionatului 23 de victorii, egalând recordul deţinut de Benfica din campionatul 1972-1973. De altfel, alb-albaştrii sunt neînvinşi de la începutul sezonului, înregistrând şi două egaluri.

Acesta este titlul cu numărul 25, recordul fiind deţinut de Benfica (32). "Dragonii" sunt încă în luptă şi pentru Cupa Portugaliei, unde s-au calificat în semifinale. În prima manşă au cedat cu 2-0 pe teren propriu în faţa Benficăi, iar returul îl vor disputa pe Estadio da Luz pe 20 aprilie.

Meciul de duminică a fost marcat de numeroase incidente între fanii celor două echipe, mai mulţi suporteri fiind reţinuţi de poliţie.

×