x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Scandal la Paris! Se cere demisia președintelui Federației Franceze de Fotbal

Scandal la Paris! Se cere demisia președintelui Federației Franceze de Fotbal

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   10:45
Scandal la Paris! Se cere demisia președintelui Federației Franceze de Fotbal
Sursa foto: Hepta

Șeful comisiei naționale de etică a Federației Franceze de Fotbal (FFF) a cerut ca președintele organismului de conducere, Noel Le Graet, să demisioneze din funcție.

Patrick Anton a făcut aceste comentarii marți, la o zi după ce Le Graet și-a cerut scuze marelui jucător francez Zinedine Zidane pentru remarcile făcute la adresa fostului antrenor de la Real Madrid, care au stârnit furia jucătorilor, a politicienilor și a clubului spaniol.

Zidane era unul dintre favoriții la preluarea postului de selecționer al Franței în cazul în care Didier Deschamps ar fi părăsit postul, dar contractul acestuia din urmă a fost prelungit după ce a condus naționala în finala Cupei Mondiale, pierdută luna trecută în fața Argentinei.

Întrebat dacă Zidane, câștigător al Cupei Mondiale cu Franța în 1998, considerat un simbol național, va conduce acum, în schimb, naționala Braziliei, Le Graet a declarat pentru RMC: "Nu-mi pasă, poate să meargă unde vrea".

Anton a declarat pentru ziarul francez L'Equipe: "Le Graet a făcut comentarii care arată că și-a pierdut o parte din luciditate. Este un om care este obosit, care trebuie să meargă mai departe.

"Avem nevoie de o guvernare puternică și senină, ceea ce, din păcate, nu mai este cazul. Pe tot parcursul sezonului trebuie să aplicăm regulile de etică conducătorilor - în special președinților de districte și de ligi - și să sesizăm comisiile de disciplină pentru că au depășit limita.

"În ceea ce îl privește pe președintele federației, deși, evident, nu intenționăm să sesizăm o comisie de disciplină, nu putem decât să-i cerem să demisioneze în interesul fotbalului".

L'Equipe a relatat că miercuri va avea loc o reuniune a comitetului executiv al FFF.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Noel Le Graet zinedine zidane