x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Scandal uriaş în fotbalul mondial: cinci jucătoare din Coreea de Nord au fost depistate pozitiv la CM din Germania

Scandal uriaş în fotbalul mondial: cinci jucătoare din Coreea de Nord au fost depistate pozitiv la CM din Germania

16 Iul 2011   •   14:01
Scandal uriaş în fotbalul mondial: cinci jucătoare din Coreea de Nord au fost depistate pozitiv la CM din Germania

Fotbalul mondial a fost lovit de cel mai mare scandal de dopaj din ultimii 17 ani, dupa ce nu mai putin jucatoare din lotul Coreei de Nord au fost depistate pozitiv cu steroizi in timpul turneului final al Campionatului Mondial din Germania.

Presedintele FIFA, Sepp Blatter s-a declarat “socat', anuntand sambata, intr-o conferinta de presa, ca “ne confruntam cu un grav, foarte grav caz de dopaj, iar asta doare'.

FIFA a ordonat controlarea anti-doping a tuturor jucatoarelor nord-coreene dupa ce doua dintre acestea, testate dupa primul meci jucat in grupe, au fost depistate pozitiv, fiind deja suspendate, provizoriu, pana la finalul turneului, care se va incheia duminica, atunci cand este programata finala SUA – Japonia.

Forul mondial se confrunta cu cel mai mare scandal de dopaj din ultimii 17 ani, dupa ce in 1994, in timpul CM din SUA, argentinianul Diego Armando Maradona a fost depistat pozitiv.

×