x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Scandalul blaturilor din Brazilia: Amenzi de 80 de milioane de euro!

Scandalul blaturilor din Brazilia: Amenzi de 80 de milioane de euro!

01 Mar 2011   •   20:47
Scandalul blaturilor din Brazilia: Amenzi de 80 de milioane de euro!

154315-edilson-pereira.jpgFederaţia Braziliană de Fotbal, doi foşti arbitri şi un om de afaceri au fost amendaţi cu suma totală de 78,5 milioane de euro pentru implicarea lor în scandalul meciurilor trucate din campionat, în 2005.

Forul fotbalistic, fostul arbitru Edilson Pereira de Carvalho (foto) şi omul de afaceri Nagib Fayad au fost găsiţi vinovaţi de “prejudiciu moral cauzat suporterilor”, după ce au influenţat rezultatul a 11 meciuri şi vor trebui să plătească o amendă de 69,7 milioane de euro, conform unui comunicat al Curţii de Justiţie a statului Sao Paulo.

Alte 8,8 milioane de euro vor trebui plătiţi, împreună cu un alt fost arbitru, Paulo Jose Danelon, pentru prejudiciu moral la nivel colectiv.

Carvalho a mărturisit că a primit sume între 4350 şi 6500 euro pe meci de la un grup de oameni de afaceri din Sao Paulo, pentru a influenţa rezultatele şi a favoriza “siteuri de pariuri sportive pe internet”, conform Mediafax, în cadrul scandalului numit “mafia fluierului”.

Potrivit judecătorului Jose Paulo Camargo Magano, prin delegarea de “arbitri ce nu au putut fi imparţiali”, federaţia şi-a încălcat “obligaţiile de garantare a regulilor ce asigură buna desfăşurare a campionatului”.



×
Subiecte în articol: brazilia mafia pariurilor meciuri trucate