x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Șeicul Jassim din Qatar renunță la cumpărarea clubului Manchester United

Șeicul Jassim din Qatar renunță la cumpărarea clubului Manchester United

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2023   •   23:29
Șeicul Jassim din Qatar renunță la cumpărarea clubului Manchester United
Sursa foto: Hepta

Șeicul Jassim bin Hamad Al Thani, s-a retras din procesul de cumpărare a lui Manchester United, potrivit BBC Sport. Șeicul Jassim oferise 5 miliarde de lire sterline pentru club, dar discuțiile ulterioare din această săptămână au eșuat.

Familia Glazer, care a cumpărat United pentru 790 de milioane de lire sterline în 2005, a anunțat în noiembrie 2022 că se gândește să vândă.

Grupul Ineos al omului de afaceri britanic Sir Jim Ratcliffe a fost celălalt ofertant principal.

La începutul acestei luni, BBC Sport a raportat că Ratcliffe se gândea dacă să se ofere să cumpere o participație minoritară în club, într-un efort de a ieși din impasul privind situația proprietății.

Anunțul făcut anul trecut de familia Glazer că ia în considerare vânzarea lui United a adus două oferte, de la Ineos și de la șeicul Jassim.

Ambele au depus oferte de aproximativ 5 miliarde de lire sterline.

Tabăra șeicului Jassim a susținut întotdeauna că acesta a fost interesat doar de cumpărarea directă a clubului.

Suporterii lui United au organizat demonstrații împotriva familiei Glazer.

Clubul se află pe locul 10 în Premier League, după ce a pierdut patru din primele opt meciuri și a fost învins în primele două meciuri din Liga Campionilor.

Se înțelege că oferta șeicului Jassim ar fi fost o ofertă integral în numerar și ar fi șters toate datoriile vechi. De asemenea, ar fi existat mai mult de 1,4 miliarde de lire sterline pentru a finanța planurile noului stadion, noile facilități ale centrelor de antrenament, pentru a cumpăra jucători și, de asemenea, pentru proiecte dedicate comunității.

Cifrele din martie arătau că United datora 969,6 milioane de lire sterline printr-o combinație de datorii brute, împrumuturi bancare și taxe de transfer restante cu plățile aferente.

Nu a existat niciun comentariu public din partea vreunei părți în legătură cu această ultimă evoluție.

Cifrele publicate în iunie au arătat că United se îndrepta spre venituri record, în ciuda faptului că nu a jucat în Liga Campionilor în sezonul trecut.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Șeicul Jassim Qatar manchester united