x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Serbia - Ghana 0-1: Pe mâna lui Kuzmanovici

Serbia - Ghana 0-1: Pe mâna lui Kuzmanovici

de Marius Mihalcea    |    13 Iun 2010   •   00:00
Serbia - Ghana 0-1: Pe mâna lui Kuzmanovici
Sursa foto: /Reuters

Să te ferească Dumnezeu să ai de-a face cu sârbii într-una din zilele lor de graţie, când, se spune, nici mama campionilor mondiali nu le poate sta în cale!

De forţa plavilor ne-am convins şi noi, în toamnă, România suferind la Belgrad una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din istorie. Dar vecinii noştri, supranumiţi "brazilienii Europei", au şi momente mai slabe. Sau cu totul proaste, cum a fost cazul în această aseară, pe "Loftus Versfeld" din Pretoria. Iar Ghana, probabil cea mai completă reprezentativă dintre cele cinci africane prezente la acest turneu final, a speculat la maximum jocul plin de stângăcii al elevilor lui Radomir Antici.

Pentru început, timp de 45 de minute, dat fiind că era meciul lor de debut la Campionatul Mondial, cele două combatante au ales calea prudenţei. Excesivă pe alocuri, dar cu un plus totuşi de partea ganezilor, care au controlat mijlocul terenului şi au părut ceva mai interesaţi de faza ofensivă, decât Pantelici şi compania. Ocaziile de poartă au fost însă extrem de puţine, iar la cabine s-a intrat, absolut firesc, la egalitate, 0-0. În debutul părţii secunde, africanii, impulsionaţi de pe margine de selecţionerul lor, sârbul Milovan Rajevaci, au mărit presiunea la poarta lui Stojkovici. Urmare a acestui fapt, cu un sfert de oră înainte de final, Lukovici a fost forţat să intervină neregulamentar, a primit al doilea "galben" şi a fost eliminat.

Paradoxal, deşi în inferioritate, sârbii au echilibrat jocul, dar Krasici, care a luftat incredibil din faţa porţii, şi Vidici nu l-au putut învinge pe Kingston. Chiar şi aşa, trupa lui Antici tot ar fi smuls un punct dacă Kuzmanovici nu făcea henţ în careu, penalty transformat apoi cu siguranţă de Gyan. Iar Serbia a început deja să tremure.

Pentru livetext dati click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010