x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Site FIFA: Stancu este succesorul legitim al lui Hagi, Bodola şi Iordănescu

Site FIFA: Stancu este succesorul legitim al lui Hagi, Bodola şi Iordănescu

19 Feb 2011   •   09:05
Site FIFA: Stancu este succesorul legitim al lui Hagi, Bodola şi Iordănescu

Site-ul FIFA a publicat, vineri, un material despre atacantul român al echipei Galatasaray Istanbul, Bogdan Stancu, în care se scrie că acesta ar putea fi "un succesor legitim al unor jucători precum Gheorghe Hagi, Iuliu Bodola şi Anghel Iordănescu" şi care ar putea avea reuşite mari în carieră.

"A durat ceva timp, însă se pare că România a descoperit un succesor legitim al unor jucători precum Gheorghe Hagi, Iuliu Bodola şi Anghel Iordănescu, cei mai buni trei marcatori din istoria echipei naţionale. Din luna august a anului trecut, la naţionala României a debutat un atacant ce pare capabil să reuşească lucruri mari, şi nu numai atât, ţinând cont de faptul că are abia 23 de ani. Atacantul respectiv este Bogdan Sorin Stancu", scrie sursa citată în articolul intitulat "Tomcat/"Motanul", o lovitură pentru "Lei"/Galatasaray".

Site-ul FIFA face apoi un rezumat al vieţii şi carierei jucătorului, menţionând că în 2001, când avea doar 14 ani, Bogdan Stancu şi-a pierdut tatăl, "o lovitură după care aproape că nu şi-a revenit".

"Cele trei goluri ale «predatorului» în doar 12 meciuri disputate în liga a doua, la Dacia Mioveni, în sezonul 2005-2006, i-a convins pe cei de la FC Argeş să-şi cheme jucătorul înapoi. A debutat în prima ligă din România la 19 ani, acesta fiind primul pas dintr-o rapidă ascensiune în fotbalul profesionist", scrie site-ul FIFA.

Potrivit sursei citate, Stancu a optat pentru transferul la Galatasaray în această iarnă şi ca urmare a faptului că echipa sa, Steaua, ocupa la finalul turului Ligii I numai locul 7 în clasament, deşi el era golgheterul campionatului, cu 13 goluri în 18 meciuri. "Giganţii din Istanbul au plătit 5 milioane de euro pentru jucătorul de 23 de ani, însă după numai câteva jocuri sub vraja sa pe Bosfor, el a rambursat deja o parte substanţială din suma de transfer. Dacă evidentul instinct al lui Stancu pentru gol va continua să dea roade, pasionaţii fani din Istanbul îşi vor găsi un nou erou şi cel mai bun marcator al României, Gheorghe Hagi, ar putea avea un challenger la coroana sa", mai scrie sursa citată.

În perioada 2006-2008, Bogdan Stancu a jucat 49 de meciuri şi a înscris 11 goluri pentru Unirea Urziceni, iar la Steaua a jucat 72 de meciuri între 2008 şi 2010 şi a înscris 32 de goluri. În cele patru meciuri disputate cu noua sa echipă, Galatasaray, Bogdan Stancu a marcat deja de două ori.

×