x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Spania, campioana mondială, învinsă de Chile cu 2-0 şi eliminată din competiţie

CM Brazilia: Spania, campioana mondială, învinsă de Chile cu 2-0 şi eliminată din competiţie

de Agerpres    |    18 Iun 2014   •   23:59
CM Brazilia: Spania, campioana mondială, învinsă de Chile cu 2-0 şi eliminată din competiţie

Naţionala Spaniei a fost învinsă de Chile cu scorul de 2-0, miercuri, pe stadionul ''Maracana'' din Rio de Janeiro, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia şi campioana mondială şi europeană en titre este eliminată din competiţie.

Surclasată de Olanda cu 5-1 în primul meci, Spania a cedat şi în faţa chilienilor, prin golurile marcate de Eduardo Vargas (20) şi Charles Aranguiz (43), acest eşec consfinţind sfârşitul unei ere, al unei generaţii care a cucerit un titlu mondial şi două europene consecutive.

Chilienii au început formidabil şi au ratat două ocazii mari în primele două minute: mai întâi Jordi Alba a deviat în corner, o minge respinsă nefericit de Xabi Alonso (1), iar apoi Jara a trimis, cu capul, foarte aproape de vinclu (2), după ce apărarea iberică a ratat respingerea.

Spaniolii au preluat controlul jocului cu trecerea timpului şi Xabi Alonso a ratat o mare ocazie (15), şutând din 6 metri în portarul Bravo.

Sud-americanii au deschis scorul în minutul 20, prin Eduardo Vargas, atacantul Valenciei finalizând la capătul unei acţiuni care a făcut şah-mat apărarea spaniolă şi la care au mai participat Alexis Sanchez şi Aranguiz, omul cu ultima pasă: 0-1.

Xabi Alonso a mai ratat o oportunitate bună în minutul 23. Diego Costa s-a aflat şi el aproape de gol, dar şutul lui s-a dus în plasa laterală (27).

Ibericii nu au găsit soluţiile pentru a desface apărarea aglomerată, în zonă, a chilienillor, jucători foarte tehnici şi rapizi, care au recuperat mult şi au pasat excelent de fiecare dată când au avut mingea.

Spania, campioana mondială şi europeană, a fost practic răpusă în finalul primei reprize, când Alexis Sanchez a executat excelent o lovitură liberă, Casillas a respins salvator de la vinclu, dar Aranguiz, lăsat nesupravegheat, a marcat al doilea gol al chilienilor: 0-2 (43).

Diego Costa a irosit o ocazie uriaşă în debutul părţii secunde (49), când a fost găsit excelent de Iniesta în careu, dar a fost blocat in extremis în careu de Isla. Busquets şi-a trecut şi el numele pe lista celor care au ratat situaţii mari, reluând afară cu tibia din doar 5 metri (53).

O contră chiliană l-a adus în poziţie de finalizare pe Isla, dar jucătorul chilian a ratat de la numai câţiva metri de poartă (68).

Spania a mai avut oportunităţi notabile prin Cazorla (80), cu un şut deviat în corner, şi Iniesta, al cărui şut a fost deturnat în corner de Bravo (84). Portarul chilian s-a remarcat din nou la lovitura liberă a lui Cazorla (88). Spaniolii pot acuza şi ghinionul, nereuşind golul de onoare nici în prelungiri (90+1), când şutul lui Ramos a fost blocat de Jara.

Ibericii au dezamăgit complet, au părut obosiţi, fiind depăşiţi de chilieni la viteza de joc, dăruire, inspiraţie, spirit de sacrificiu, capacitate de efort. Singurul capitol la care spaniolii au fost superiori a fost statistica.

Olanda şi Chile sunt primele echipe calificate în optimile de finală ale competiţiei.
 

×
Subiecte în articol: CM brazilia spania chile