x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Standard Liege a interzis trompetele vuvuzela pe propriul stadion

Standard Liege a interzis trompetele vuvuzela pe propriul stadion

25 Iun 2010   •   00:00
Standard Liege a interzis trompetele vuvuzela pe propriul stadion
Sursa foto: /Reuters

Reprezentanţii clubului belgian Standard Liege, grupare la care este legitimat şi jucătorul român Gheorghe Grozav, au anunţat, într-un comunicat oficial, că interzic accesul fanilor pe arena Maurice Dufrasne (Sclessin) cu trompetele vuvuzela.

"După mai multe dezbateri, conducerea clubului Standard Liege a decis că vuvuzelele nu vor fi permise pe stadion. Dacă e cazul, acestea vor fi lăsate la intrările pe stadion şi pot fi preluate de către proprietarii lor după întâlnire. În afară de riscul ce ar putea apărea prin utilizare acestui instrument ca o armă şi de posibilele probleme legate de zgomot ce au fost identificate în urma unor studii pe această temă, decizie e motivată şi de dorinţa de a evita orice situaţie conflictuală în urma folosirii vuvuzelelor. Adăugăm că prin acestă decizie vom evita acoperirea melodilor fanilor noştri de pe Sclessin", se precizează în comunicatul clubului belgian.

Trompetele vuvuzela au devenit cunoscute în timpul Cupei Confederaţiilor din 2009, cucerind apoi planeta odată cu desfăşurarea Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: cm2010