x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Suporterii englezi, avertizaţi înaintea Campionatului Mondial că asigurările nu acoperă daunele provocate de alcool

Suporterii englezi, avertizaţi înaintea Campionatului Mondial că asigurările nu acoperă daunele provocate de alcool

de Agerpres    |    03 Iun 2014   •   23:06
Suporterii englezi, avertizaţi înaintea Campionatului Mondial că asigurările nu acoperă daunele provocate de alcool

Un site britanic consacrat drepturilor consumatorului i-a avertizat marţi pe microbiştii din Marea Britanie care intenţionează să asiste la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia că majoritatea asigurărilor de călătorie nu acoperă tratarea leziunilor provocate de consumul excesiv de alcool, nici îngrijirile necesare în cazul unor boli contra cărora s-ar fi putut vaccina, relatează EFE.

"Mondialul din Brazilia va fi un eveniment incredibil, care a înflăcărat imaginaţia microbiştilor din întreaga lume. Totuşi, pentru suporterii care pornesc din Regatul Unit există riscuri pe care asigurările lor de călătorie s-ar putea să nu le acopere", a afirmat Simon McCulloch, de la "Comparethemarket".

Expertul le-a amintit microbiştilor că asigurările lor nu vor acoperi nici cheltuielile medicale ocazionate de o boală tropicală dacă ei nu au respectat recomandările serviciului public de sănătate britanic (NHS) cu privire la vaccinări.

McCulloch a subliniat, de asemenea, că nu vor fi acoperite cheltuielile suporterilor dacă, în opinia medicului care le acordă îngrijiri, "consumul excesiv de alcool a contribuit în mod activ la leziunea sau suferinţa lor".

O mare parte dintre asigurările pe care le oferă companiile în cadrul pachetului de călătorie pentru acest CM acoperă pierderea biletelor de intrare, însă nu în cazul în care suporterul ajunge târziu la stadion din cauza unei probleme apărute în sistemul de transport public, a avertizat acesta.

Englezii trebuie să fie atenţi, de asemenea, la cheltuielile legate de convorbirile telefonice, întrucât utilizatorii unei companii britanice care vor face apeluri, vor trimite mesaje şi vor folosi internetul timp de zece zile în America de Sud ar putea primi o factură de 4.859 de lire (5.840 de euro), potrivit calculelor expertului.

×