x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Titlu acordat retroactiv: Flamengo, campioană a Braziliei în 1987

Titlu acordat retroactiv: Flamengo, campioană a Braziliei în 1987

22 Feb 2011   •   11:59
Titlu acordat retroactiv: Flamengo, campioană a Braziliei în 1987

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) a recunoscut formal clubul Flamengo drept campioană naţională în 1987 alături de echipa Sport Recife, într-o nouă tentativă de a pune capăt unei polemici care datează de peste 20 de ani.

Într-un comunicat de două pagini semnat de preşedintele CBF, Ricardo Teixeira, forul brazilian "recunoaşte drept campioane în 1987 cluburile Sport Recife şi Flamengo", iar vicecampioane Guarani şi Internacional Porto Alegre.

Polemica a avut la origine o confuzie născută din organizarea a două campionate diferite. Marile cluburi braziliene, reunite în "Clubul celor 13", au organizat o competiţie intitulată "Copa Union", în timp ce confederaţia braziliană a decis organizarea în paralel a propriului campionat care reunea alte echipe, dar şi cele angajate în Copa Union.

Flamengo învingea la vremea respectivă pe Internacional şi câştiga, astfel, Copa Union, însă cele două echipe au refuzat să joace împotriva primelor două formaţii din competiţia organizată de CBF, Sport Recife şi Guarani.

După ce a bătut pe Flamengo şi Internacional prin neprezentare, Sport Recife câştiga finala cu Guarani şi era declarată campioană a Braziliei în anul 1987. Din acel moment, Flamengo a început o bătălie judiciară pentru a fi recunoscută campioană, susţinând că meciurile de play-off între primele două clasate din fiecare competiţie nu fuseseră prevăzute în regulamentul Copei Union.

La începutul lunii februarie, Flamengo a solicitat din nou oficialilor CBF să reanalizeze cazul şi, în cele din urmă, confederaţia braziliană a acceptat.

Preşedintele clubului Flamengo, Patricia Amorim, a catalogat această decizie drept una istorică pentru echipa sa. Astfel, Flamengo are în palmares acum  7 titluri de campioană a Braziliei: 1980, 1982, 1983, 1987, 1992 şi  2009.

×