x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA: Rapid, exclusă din competiţiile europene în următoarele trei sezoane!

UEFA: Rapid, exclusă din competiţiile europene în următoarele trei sezoane!

22 Mai 2013   •   13:03
UEFA: Rapid, exclusă din competiţiile europene în următoarele trei sezoane!

UEFA a anunţat că FC Rapid a fost amendat cu 100.000 de euro şi exclus dintr-o ediţie de cupă europeană în cazul în care se va califica în viitoarele trei sezoane, în timp ce Dinamo poate evolua în competiţiile europene, după  ce a îndeplinit criteriile Instanţei de Control Financiar.

"Instanţa de Control Financiar (CFCB), reunită la Nyon, a luat decizii privind cazurile menţionate într-un comunicat din 21 decembrie 2012. Opt cluburi au fost sancţionate din cauza datoriilor şi au avut la dispoziţie până la 31 martie să-şi rezolve problemele, evitând aplicarea suspendărilor decise. FC Rapid Bucureşti (România) şi FC Arsenal Kiev (Ucraina) nu au îndeplinit condiţiile impuse de CFCB. Rapid Bucureşti a fost amendat cu 100.000 de euro şi exclus din următoarea competiţie europeană în care se va califica în viitoarele trei sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16)", se arată pe site-ul oficial al forului european, care anunţă că gruparea Arsenal Kiev a fost amendată cu 75.000.

În schimb, Dinamo va putea evolua în competiţiile europene, în cazul unei calificări: "CFCB confirmă că Málaga (Spania), HNK Hajduk Split (Croaţia), NK Osijek (Croaţia), FC Dinamo Bucureşti (România), FK Partizan (Serbia) şi FK Vojvodina (Serbia) au îndeplinit condiţiile impuse, astfel că sancţiunile nu se aplică".

×