x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ultimul hop spre finală

Ultimul hop spre finală

de Delia Gomoescu    |    06 Iul 2010   •   00:00
Ultimul hop spre finală
Sursa foto: /Reuters

Uruguay încearcă să salveze onoarea Americii de Sud



Olanda şi Uruguay sunt gata pentru prima semifinală a Cupei Mondiale. Batavii vor juca pentru a patra oară în această fază a competiţiei, în timp ce echipa sud-americană se află în penultimul act pentru a cincea oară, dar după 40 de ani de aşteptare.

Reprezentativa pregătită de Bert van Marwijk pleacă din postura de fa­vo­rită, însă acest lucru nu-l încântă de­loc pe selecţionerul olandez, care cre­de că, în această seară, echipa sa va avea doi adversari: Uruguayul şi ex­cesul de încredere.

"În ţară toată lu­mea e cuprinsă de euforie. E frumos. Dar situaţii similare au avut loc şi în trecut, iar, dacă lucrurile nu ies bine, oamenii sunt mult mai de­­cepţionaţi", crede an­tre­norul ba­tav.

Van Marwijk îl va însărcina pe fun­daşul John Heitinga cu neutra­li­za­rea principalului pericol uru­gua­yan, Diego Forlan. Cei doi jucători se cunosc foarte bine din sezonul 2008-2009, când au evoluat împreu­nă la Atletico Madrid.
Deşi au fost co­echipieri o perioadă scurtă, pentru olandez a fost suficient pentru a-şi face o părere clară despre starul "ce­lest". "Diego este un super ju­cător. Este abil cu ambele picioare şi deci im­previzibil pentru orice fundaş. În plus este unul dintre cei mai buni şuteuri de pe pla­netă", crede Heitinga.

Olandezul şi-a avertizat în­să colegii că nu numai Forlan este pe­­riculos, ci întreaga reprezentativă sud-americană. În ceea ce-l priveşte pe atacantul uruguayan, el va avea oca­zia să-şi răzbune părintele. Tatăl lui Forlan, Pablo, s-a aflat pe teren la singura confruntare precedentă la CM dintre cele două echipe: Uruguay - Olanda 0-2, în 1974.
Ambele echipe pot ajunge pentru a treia oară în fi­na­lă. Uruguay a cu­cerit titlul în 1930 şi în 1950, iar Olanda a pierdut în 1974 şi în 1978.

×
Subiecte în articol: cm2010