x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un argentinian va avea în China un salariu mai mare decât Messi! Vezi despre cine este vorba!

Un argentinian va avea în China un salariu mai mare decât Messi! Vezi despre cine este vorba!

04 Iul 2011   •   07:58
Un argentinian va avea în China un salariu mai mare decât Messi! Vezi despre cine este vorba!

Ati auzit de Dario Conca? Este argentinian si a fost desemnat cel mai bun fotbalist al campionatului Braziliei in ultimii doi ani jucand pentru Fluminense. Desi n-a jucat niciodata in nationala alaturi de Leo Messi, Conca a dat lovitura vietii si s-a transferat la echipa chineza Guangzhou Evergrande, unde va juca in urmatoarele trei sezoane.

Va intrebati probabil ce este atat de senzational ca un jucator sa se transfere in China, dar daca va spunem ca a facut-o pentru un salariu de 10,6 milioane de euro pe sezon pina la 1 ianuarie 2014, plus o prima de instalare de 4,8 milioane de euro va mai mirati?

Prin acest transfer incredibil, care a costat-o pe Guangzhou 7 milioane de euro - nou record pentru liderului campionatului Chinei - Conca a devenit al doilea fotbalist al lumii in topul castigurilor, fiind depasit doar de Cristiano Ronaldo (12 milioane de euro), dar inaintea lui Messi (10,5 milioane)!

Argentinianul este cel mai scump jucator cumparat vreodata in China. Precedentul record ii apartinea brazilianului Cleo, achizitionat tot de Guangzhou (Canton) Evergrande, pentru 4,65 milioane de dolari.

Vezi ce stie sa faca Dario Conca

×